Marko Pantelić (©MN Press)
Marko Pantelić (©MN Press)

Pokušaj puča u Staroj Pazovi: Pantelić vs Tončev, Simović, Šurbatović, Lazović, Karadžić...

Vreme čitanja: 3min | pon. 24.05.21. | 13:29

“Ne odustajem od borbe da se očisti FSS“, kaže vršilac dužnosti predsednika Saveza

Rukavice su bačene, Marko Pantelić je ušao u otvoreni rat sa “fudbalskim dinosaurusima“ na Terazijama. Posle smene čak šestorice članova Izvršnog odbora jasno je da vršilac dužnosti predsednika Fudbalskog saveza Srbije ne želi da se skloni bez borbe. Mada je i njemu samom jasno da u ovom trenutku nema većinu u Izvršnom odboru zbog čega je iz tog tela već smenio šestoricu članova.

Redom Dragomira Lazovića, Branka Stojakovića, Marjana Rnića, Dragana Ilića, Dušana Mrakića i Nenada Bjekovića, koga Pantelićeva “opozicija“ vidi kao novog predsednika, kada smeni aktuelnog.

Izabrane vesti

Upravo iz tog razloga su se “opozicionari“ danas okupili u Staroj Pazovi sa namerom da izglasaju nepoverenje predsedniku. Pored Lazovića (Javor), Stojakovića, Rnića, Mrakića i Bjekovića, bili su tu i generalni sekretar FSS Jovan Šurbatović, te drugi članovi Izvršnog odbora, Novica Tončev (Radnik Surdulica), biznismen Saša Bajčetić, Dragan Simović (Spartak Subotica), pa i Milan Karadžić, istovremeno i predsednik Sudijske komisije na čiji su se rad žalili i skoro pa redom svi klubovi Superlige.

Ulazak u Staru Pazovu im, saznaje Mozzart Sport, isprva nije dozvoljen po Pantelićevom nalogu, ali su na kraju "protestanti" ušli u trening centar FSS.

Danas u 13,00 u Sportskom centru FSS na delu je pokušaj svojevrsnog puča kako bi se održala nelegitimna sednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije. Po Statutu FSS sednicom mogu da predsedavaju samo predsednik, zamenik predsednika ili počasni predsednik FSS, a kako sam sednicu IO FSS kao odgovorno lice zakazao za četvrtak, 27. maja, jasno je da su pojedinci na ovaj način grubo zloupotrebili Statut FSS u nameri da spreče promene koje su neminovne“, istakao je Pantelić u saopštenju objavljenom na sajtu FSS.

Po tumačenju Pantelićevog tima, uostalom, posle šest razrešenja u Izvršnom odboru FSS struja Šurbatovića, Bjekovića, Tončeva i Simovića nema većinu da ga smeni. To su uostalom i sami izglasali kada su dizali ruke da Slaviša Kokeza progura svoj statut po kome je imao apsolutnu vlast u Savezu.

Samo što očigledno nisu očekivali da će Pantelić da im se suprostavi. A podsetimo, sukob je eskalirao kada su Javor i Rad posle evidentno neregularnog finiša sezone u srpskom fudbalu zatražili da se po njenom završetku liga ipak proširi sa 16 na 18 klubova. Pantelić je to decidirano odbio i sada pokazao da ne želi da ode bez borbe. Pa čak i ako je većina starog Izvršnog odbora –Bojan Pavićević je jedini čvrsto uz Pantelića, dok su Janoš Žemberi i Miloš Miljanić bar javno neopredeljeni – protiv vršioca dužnosti predsednika FSS.

Ja kao odgovorno lice u sistemu Fudbalskog saveza Srbije neću odustati od borbe da se fudbal i pojedini organi FSS očiste od onih koji su ga zloupotrebili samo za svoje uske interese. Sve što radim činim za bolje sutra srpskog fudbala i pokušaji kao što je ovaj neće me sprečiti da istrajem u borbi za čistiji, pravedniji i bolji fudbal u Srbiji“, završio je Pantelić.

Nedavno je Srbija navijala da Nemanja Vidić počisti FSS, Pantelić je tada bio protiv radikalnih mera. Sada pak on pokušava da se sam izbori sa “dinosaurusima“. Koristeći iste one metode zbog kojih je FSS i dospeo na loš glas. Ali bar za dobar cilj. Jer svima je jasno da je i 16 klubova previše za Superligu i da tu nema nikakve priče o interesu srpskog fudbala, već samo brige za – sopstveni interes.



tagovi

FSSMarko PantelićNenad BjekovićDragomir LazovićJovan ŠurbatovićDragan SimovićNovica Tončev

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara