Foto: Starsport
Foto: Starsport

Poletarac Nikola Drinčić: Sa 35 godina odigrao svaki jesenji minut Superlige

Vreme čitanja: 3min | pet. 25.12.20. | 08:00

Još desetorica „maksimalaca“ u elitnoj diviziji

Jedanaest veličanstvenih. Toliko je fudbalera u Superligi Srbije koji su odigrali sve utakmice u jesenjem delu prvenstva. Tačnije, ne samo sve utakmice, nego svaki minut. Od prvog do poslednjeg, da nijednom nisu zamenjeni.

Pravi vojnici tima, koji nisu želeli, ni tražili, da preskoče ijedan sekund jesenjih okršaja. Na terenu su bili ukupno 1.710 minuta. A, među njima nema nijednog iz naša dva najveća kluba, Zvezde i Partizana.

Izabrane vesti

Podatak za nevericu: Po godinama daleko najstariji, a po duhu kao da je najmlađi. Kapiten Vojvodine Nikola Drinčić je u 35. godini odigrao svaki minut u jesenjem delu prvenstva! Čovek u kojeg trener Nenad Lalatović ima aposlutno poverenje i koji mu na to uzvraća na najbolji mogući način. U tih 19 mečeva Drinčić je upisao i gol i čak sedam asistencija i bez dileme je, kada se pogledaju njegove godine i učinak na terenu, jedan od najproduktivnijih fudbalera u srpskoj elitnoj diviziji.

Prirodno je što je među „maksimalcima“ najviše golmana – šestorica. Čuvari mreža se retko zamenjuju usred utakmice, samo ako je neka povreda u pitanju ili ako skrive prekršaj za crveni karton. A, u većini slučajeva, ne samo kod nas, ko stane na gol na početku sezone, mora nešto debelo da zgreši da bi ga trener pomerio s linije.

Prvi među jednakima je najmlađi među njima – Đorđe Petrović. Čuvar mreže Čukaričkog važi za jednog od najtalentovanijih domaćih golmana, a Brđani imaju puno poverenje u njega, pa iako ima 20 godina, odradio je ispred mreže sve od prvog do poslednjeg minuta.

Njegovu sudbinu podelili su i Ivan Kostić, čuvar mreže Radnika iz Surdulice, Marko Drobnjak iz Novog Pazara, koji je dugo bio golman sa najviše odbrana u Superligi. S obzirom na to da su Pazarci u donjem delu tabele, tik iznad crte opstanka, pitanje je gde bi bili da je njihova „jedinica“ bila malo manje uspešna.

Golman Javora Đorđe Lazović je takođe odigrao svaki minut u jesenjem delu Superlige, kao i njegov kolega iz Bačke Aleksa Milojević i Dušan Puletić, čuvar mreže Metalca.

Među fudbalerima koji su na terenu proveli svih 1.710 minuta su trojica bekova. Levi spoljni Javora Marko Jevremović je odigrao jesenas polusezonu karijere, pošto je na 19 utakmica upisao čak osam asistencija.

I bek čije je igre ispratio Partizan je takođe odradio polusezonu bez minuta odmora – Marko Živković. Desni bočni defanzivac Voždovca je uspeo i da postigne dva gola, a da za tri asistira.

Ima i novosadski Proleter neumornu radilicu, koja nije stala tokom 19 jesenjih susreta. Sve minute odigrao je Bojan Kovačević, koji pokriva pozicije levog beka i štopera.

Javor ima čak trojicu fudbalera koji su „zacementirani“ u prvoj postavi i ništa ne može da ih pomeri. Jesenas ih ni neka viša sila nije izbacila iz startnih 11, niti ih je naterala da pre kraja odu sa terena. Pored golmana Lazovića i beka Jevremovića, taj trougao u osovini ivanjičkog tima čini kapiten Nedeljko Piščević, koji je čak i dve runde Kupa Srbije odigrao od početka do kraja. Zato, uostalom, nosi kapitenski traku...

Zanimljivo, samo tri minuta su nedostajala desnom beku, povremeno desnom veznom, Javora Miroslavu Maričiću da se i on nađe na listi. I to je u prvom kolu protiv Mladosti iz Lučana izašao s terena pred sam kraj utakmice.


tagovi

Marko ŽivkovićMarko JevremovićĐorđe PetrovićNikola Drinčić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara