Džeferson Duke (desno), napadač Atletiko Nasionala (©AFP)
Džeferson Duke (desno), napadač Atletiko Nasionala (©AFP)

Popravni za Atletiko Nasional posle bolnog poraza u derbiju Medeljina

Vreme čitanja: 3min | čet. 19.10.23. | 23:10

Kup Kolumbije: Zeleni noćas (03.00) gostuju Pereiri u Matekanji u prvom meču polufinala

Era Džona Haira Bodmera kao glavnog stratega Atletiko Nasionala počela je pre nedelju dana i uprkos činjenici da nije uspeo da se pokaže na debiju u jednom od najvećih gradskih Klasika posle poraza od Independijentea iz Medeljina, sada će imati istinsku priliku da dokaže da je spreman za velike stvari. Naime, njegov tim noćas (03.00) će u sklopu prvog polufinalnog meča Kupa Kolumbije da gostuju u Matekanji na stadionu Ernan Ramirez Viljegas, ekipi Deportivo Pereire, istom onom rivalu kojeg su pre dve godine savladali u finalu ovog takmičenja.

Deportivo Pereira je u četvrtfinalu pokazao dominaciju savladavši Independijente Santa Fe. U prvom duelu, na stadionu Nemesio Kamačo, poznatijem kao El Kampin u Bogoti, ekipe su okončale borbu remijem bez postignutih golova koji je otkrio odnos snaga na terenu. U drugom okršaju, Pereirin tim je pokazao svoju izdržljivost, trijumfom sa 2:0, pred vernom publikom, u impresivnom nastupu.

Izabrane vesti

U ovom izdanju kolumbijske Klausure za tekuđu godinu, Deportivo Pereira zauzima 15. mesto, a iz predhodno odigranih 17 kola, sakupio je 19 bodova. Tokom ovog takmičarskog puta, tim je postigao 18 golova, primivši 23. U poslednjih deset okršaja kao domaćini, s obzirom na sva takmičenja, Pereira je ostvarila pet pobeda, uz jedan remi i četiri poraza. Nedavno je tim ostvario nerešen rezultat i dve zapažene pobede na svom terenu, signalizirajući tako rastuće samopouzdanje.

03.00: (2,80) Pereira (2,95) Atletiko Nasional (2,60)

Furija iz Matekanje je u prethodnom kolu Klausure uspela da minimalnim rezultatom savlada La Ekvidad, uz kontrolu igre sa više od 60 odsto, a centarfor Kener Valensija je u 77. minutu postigao odlučujući gol. Trener Alehandro Restrepo u predhodnim nastupima održavao je formaciju 4-5-1 sa Anhelom Rodrigezom i Kenerom Valensijom u napadu. Ovaj segment tima, neće se promeniti ni za noćašnji okršaj, što ukazuje na poverenje u trenutni sastav.

Zauzvrat, Atletiko Nasional, na putu do četvrtfinala, savladao je Agilas Doradas u dva okršaja. U prvom duelu, kao gostujući tim, Atletiko Nasional je ostavio trag ubedljivom pobedom od 3:0. U drugom susretu, na svom terenu, tim je nastavio dominaciju, pobedivši sa 2:1. U Klausuri, Atletiko Nasional na poslednjih nekoliko utakmica ne blista, ali je još uvek u kvalifikacionoj zoni na 5. mestu, sa 27 bodova u 17 odigranih mečeva, uz 26 postignutih i 17 primljenih golova, što ilustruje solidnu i produktivnu kampanju.

U poslednjih deset mečeva u gostima, s obzirom na sva takmičenja, Verdolagosi su akumulirali dve pobede, dva remija i čak šest poraza, što ukazuje na ozbiljan problem i nestabilan učinak u gostima. Samo u poslednjih sedam mečeva u gostima, Zeleni tim je ostvario samo jednu pobedu, što zaslužuje detaljniju analizu. U prethodnom kolu Atletiko Nasional, nastupajući kao domaći tim, poražen je od svog gradskog rivala Independijentea iz Medeljina, rezultatom 2:1. Uprkos tome što je više od 60 odsto zadržao poseda lopte i uputio čak 23 udarca ka golu rivala, jedini pogodak ekipe postigao je Dorlan Pabon u 59. minutu meča.

Trener Atletiko Nasionala Džon Hairo Bodmer planira da zadrži trenutnu formaciju sa Džefersonom Dukeom u napadu i Oskarom Pereom i Dorlanom Pabonom na krilima, usvajajući taktiku 4-2-3-1 ili 4-1-4-1. Za duel na stadionu Ernan Ramirez Viljegas, trener Bodmer je imenovao ukupno 20 igrača, a glavna novina je povratak golmana Kevina Miera, koji je izostao zbog obaveza sa reprezentacijom Kolumbije u kvalifikacionim utakmicama za Svetsko prvenstvo protiv Urugvaja i Ekvador.

Još jedno iznenađenje na spisku nesumnjivo je i uključivanje Urugvajca Maksimilijana Kantere, koji nije bio pozvan u tim na predhodne tri utakmice. Isto tako, Nelson Deosa je dobio zeleno svetlo od lekarskog tima za noćašnji nastup, dok vođa odbrane Kristijan Zapata ovoga puta neće biti u defanzivnoj zoni, zbog povrede.

U poslednja tri direktna susreta između ovih timova, Atletiko Nasional je u svakoj prilici izlazio kao pobednik. Posledji okršaj odigrao se u septembru ove godine, u kojem je El Verde slavio neprikosnovenu pobedu od 2:0, igrajući kod kuće. U ovom kontekstu, s obzirom na nedavnu istoriju Deportiva Pereire i neospornu tehničku nadmoć Atletiko Nasionala, domaćem sastavu u ovom dvomeču ne pridaju se velike šanse za uspeh.

KUP KOLUMBIJE – POLUFINALE (JEDAN MEČ)

Petak

03.00: (2,80) Pereira (2,95) Atletiko Nasional (2,60)

***kvote su podložne promenama

PIŠE: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Kolumbija 1Atletiko Nasional

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara