Ener Valensija i Herman Kano (©Reuters)
Ener Valensija i Herman Kano (©Reuters)

Porto Alegre obojen u crveno: Duel raspucanih golgetera - Valensija VS Kano

Vreme čitanja: 3min | sre. 04.10.23. | 23:05

Kopa Libertadores: Internasional i Fluminense noćas (02.30) u revanšu polufinala najjačeg takmičenja u Južnoj Americi. Ekvadorac i Argentinac u sjajnoj formi

Da li ćemo četvrtu sezonu uzastopno da gledamo brazilski obračun u finalu Kopa Libertadores? Jedno je sigurno, opet će u borbi za južnoamerički tron da igra makar jedan klub iz Brazileiraa, a to je Internasional ili Fluminense. U drugom polufinalu je Palmeiras favorit protv Boke Juniors posle remija bez golova pre sedam dana na Bombonjeri.

Bliži prolasku u finale najjačeg kontinentalnog takmičenja je Internasional, makar zbog prednosti domaćeg terena. U prvom meču na Marakani bilo je 2:2, a noćas (02.30) Porto Alegre će da bude obojen u crveno.

Izabrane vesti

Oba tima su sve karte bacili na ovo takmičenje. Dok je Fluzao u gornjem delu tabele u Seriji A, Inter je u donjem domu i strepi za opstanak u najboljoj ligi Brazila. Obojica trenera, Eduardo Kudet i Fernando Diniz, za vikend su izveli rezervne timove u domaćem šampionatu, i očekivano poraženi.

02.30: (2,45) Internasional (3,10) Fluminense (3,15)

Fluzao nikada nije bio šampion Južne Amerike. Bori se za drugo finale Kopa Libertadoresa, prvo je izgubio 2008. godine od ekvadorskog LDU Kita, a Internasional za četvrto. Tim iz Porto Alegrea je bio prvak kontinenta 2006. i 2010. godine, izgubio je samo 1980.

Trener domaćeg tima Eduardo Kudet imao je ne baš uspešnu epizodu u Evropi, na kormilu Selte. Početkom godine se vratio u Brazil, bio kratko na klupi Atletiko Mineira iz Belo Orizontea, ali se vratio u Porto Alegre, u Internasional, iz koga je pre dve godine otišao put Iberijskog poluostrva.

Najzaslužniji za ulazak Intera u polufinale je iskusni ekvadorski napadač Ener Valensija. On je prošle sezone bio gol-mašina u Turskoj, u dresu Fenerbahčea. Bio je prvi strelac plavo-žutih, ali je odlučio da se vrati bliže kući. Njegovim pogocima srušen je River Plejt u osmini finala i Bolivar u četvrtifnalu. On će biri najistureniji u domaćem timu, dok će mu partner u napadu biti Alan Patrik, strelac jednog od dva gola za tima iz Rija u prvom meču na kultnoj Marakani.

Iskusni Čileanac Aranguiz biće zadužen da dobije rat na sredini terena. Internasionalu zbog povrede nedostaju Mateus Dijas, Pedro Enrike i Rodrigo Moledo.

Srateg Fluzaa Fernando Diniz, vršilac dužnosti selektora Brazila do naredne godine, kada Karlo Ančeloti seda na klupu Selesaa, u odnosu na meč na Marakani pre sedam dana ne može da računa na isključenog u prvom meču Semjuela Ksavijea koga će u startnoj postavi da zameni Guga. Aleksander, Ganso i Džon Kenedi se bore za dva mesta, dok je siguran u špicu Argentinac Herman Kano, strelac oba pogotka u prvom meču polufinala Libertadoresa.

Početkom jula u Brazileirau, Fluzao je dobio Inter sa 2:0 pogocima Bustosa i Alemaa. Poslednje dve utakmice ovih timova u Porto Alegreu rešio je u svoju korist Internasional. U proteklom prvenstvu na stadionu Žose Pineiro Borda je bilo čak 3:0 za domaćina.

Pravila u Južnoj Amerivci kažu da nema prednost gola u gostima. Ako bude nerešeno i u Porto Alegreu odmah se šutiraju jedanaesterci.

-------------------

Igraj novog Prognozzera - osvoji do 100.000 dnevno sa NULA dinara uloga.

-------------------

KOPA LIBERTADORES – POLUFINALE (REVANŠI)

Četvrtak

02.30: (2,45) Internasional (3,10) Fluminense (3,15), prvi meč: 2:2

Petak

02.30: (1,70) Palmeiras (3,50) Boka Juniors (5,50), prvi meč: 0:0

***kvote su podložne promenama



tagovi

Južna AmerikaKopa LibertadoresInternasionalFluminenseEner Valensija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara