Fernando Santos (©Reuters)
Fernando Santos (©Reuters)

Portugalci u šoku - Santos: Preuzimam odgovornost, Srbija bila bolja, ali idemo u Katar

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.11.21. | 00:44

Iskusni stručnjak razočaran porazom od Orlova, ali veruje da nije sve izgubljeno

Selektor Portugalije Fernando Santos bio je pod baražnom vatrom "sedme sile“ u Lisabonu. Prvo pitanje bilo je, da li ima opravdanje za ovaj poraz, jedan od najbolnijih u novijoj istoriji ove fudbalske sile sa Iberijskog poluostrva.

Izabrane vesti

"Opravdanje, imam! Ono što moram da uradim je da preuzmem odgovornost. Ja sam prvenstveno odgovoran za ono što nismo uradili. Srbija je uspela da bude bolja u mnogim trenucima utakmice“, rekao je Santos.

Mirno je strateg Portugalaca anlizirao dramatičan meč u Lisabonu.

"Nikada nismo razmišljali o bodu i pristupili smo utakmici da je dobijemo. Ušli smo sa jasnim raspoloženjem i uspeli da postignemo gol na početku. Tada smo počeli da doživljavamo velike poteškoće, previše kružimo loptom unazad. Bio je deo u prvom poluvremenu gde smo se branili na svojih 30 metara i to nije normalno za naš tim. Pokušao sam da pozovem igrače, jer je Tadić uvek sam primao loptu. Pozvao sam igrače da isprave ovaj problem. Bilo je malo bolje, ali nikad nije bilo tako ubedljivo. Bernardo je ušao da igra kako bi nam omogućio da pariramo rivalu, da osvojimo loptu u poslednjoj trećini i razvijemo neku napadačku situaciju. Ali u ofanzivnom smislu uvek smo imali dosta poteškoća“.

Nije Santosa iznenanadio potez Stojkovića da uvede drugog špica, ispostavilo se junaka pobede, Aleksandra Mitrovića.

"Na poluvremenu smo ispravili neke greške koje smo pravili u prvh 45 minuta. Srbi su igrali sa dva napadača. Povukli smo Danila nazad, a ideja je bila i da istražimo bočne prolaze, da tako napadnemo. Igra je bila izbalansiranija u pogledu prilika, rekao bih. Da je Renato pogodio za 2:1, pričali bismo o drugoj priči. Ali igra nije bila dobro osmišljena i izvinjavamo se. Portugalci su tužni kao i mi, ali moj tim će biti na Svetskom prvenstvu u Kataru. Ono što će se desiti je plej-of, što je uobičajeno, bar za mene. Ovo je treći put da ću biti u plej-ofu i kvalifikovao sam se uvek“.

Komentarisao je Santos slabe igre Kristijana Ronalda i drugova u prethodne dve utakmice.

"Očigledno da imamo talenat, igrače sa ogromnim kvalitetom, posebno sa loptom i taj kvalitet moramo da primenimo. Kao i na utakmicama protiv Nemačke ili Belgije na Euru 2020. godine imamo poteškoća u igri. Moramo da vidimo kako da rešimo ovaj problem“.

O razgovoru sa Ronaldom posle meča, Santos je rekao da nije bilo teških reči.

"Niko ništa nije objašnjavao. Govorio je o golu u poslednjem minutu koji se nije računao u Srbiji u prvoj utakmici. To je bio njegov ispad i to je normalno. Bio je frustriran kao i ja“, istakao je Santos.



tagovi

Fernando Santosreprezentacija PortugalaKvalifikacije za Mundijal 2022Kvalifikacije za SP 2022.

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara