Reprezentativci Srbije proslavljaju plasman na Mundijal (Foto: Starsport)
Reprezentativci Srbije proslavljaju plasman na Mundijal (Foto: Starsport)

Sergej: Oni u baraž, mi na Svetsko prvenstvo - svi srećni; Vlahović: Goreće Srbija, goreće Beograd

Vreme čitanja: 3min | ned. 14.11.21. | 23:54

Sjajno raspoloženje među reprezentativcima Srbije posle velikog trijumfa nad Portugalijom i overenog plasmana na Mundijal u Kataru

Istorijska pobeda Srbije. Usred Lisabona na pleća je oborila veliku Portugaliju i overila kartu za Svetsko prvenstvo. Verovali su puleni Dragana Stojkovića i pre utakmice da će uspeti da savladaju izabranike Fernanda Santosa, jednu od najboljih reprezentacija na svetu - i na kraju uspeli.

Veznim redom je komandovao fudbaler Lacija Sergej Milinković Savić. Bio smiren i konstantan tokom svih 90 minuta. Posle susreta je pucao od sreće i istakao da se Portugalcima obilo o glavu što su hteli da izvuku nerešen rezultat i na mala vrata izbore plasman na Mundijal u Kataru.

Izabrane vesti

"Oni u baraž, mi na Svetsko prvenstvo, svi srećni. Zaslužili smo, držali loptu 90 minuta. Trebala nam je pobeda to smo pokazali od prvog minuta, oni su pokazali da su išli na bod. Svi smo srećni idemo u Katar. Nema tu šta da se priča".

Tvrdi da mu je večerašnji trijumf, najveći u karijeri.

"Sigurno najveća pobeda. Velika stvar. Uradili smo ono što je trener od nas tražio, trudili se, radili naporno od prvog dana i uspeli".

Zadovoljstvo nije krio ni Filip Kostić.

"Ušli smo dosta skocnentrisano u utakmicu, išli smo na pobedu. Velika pobeda za nas, narod, za Srbiju. Konačno je došao red na nas da budemo najbolji".

Koji je to recept primenio selektor Stojković?

"Dobili smo puno na samopouzdanju. Igrali sve bolje i bolje. Vidite i sami da stvaramo dosta šansi, a to je najteži deo. Presrećni smo i idemo da slavimo", rekao je Kostić.

Golgeter italijanske Fjorentine i jedan od najboljih mladih napadača na svetu Dušan Vlahović večeras nije imao sreću da se upiše u listu strelaca, ali su njegovi raniji golovi imali veliki značaj na putu ka velikom uspehu. Kako kaže, svi su od prvog dana verovali u plasman.

"Već smo pričali pre utakmice, šta god da se desi da ostanemo pribrani, da budem koncentrisani i da ćemo na kraju pobediti. Verovali smo u to, od marta se vodila priča da će odlučivati ova utakmica. Naravno da bi voleli da se rešilo ranije, ali ovako je slađe. Nas 23 sa stručnim štabom, svi smo heroji. Uložili smo maksimum i na kraju nam je sve to vraćeno. Jedva čekam Svetsko prvenostvo, da odemo tamo i napravimo veliki rezultat".

Na Mundijalu želi da napravi zapažen rezultalt.

"Ne bih voleo da idemo tamo da ispadnemo u grupi. Da odemo tamo da napravimo rezulta, imamo kvalitet i želju. Neverovatan je osećaj. Hvala svima na podršci, nadam se da ćemo nastaviti ovako.", izjavio je Vlahović.

Za kraj je mladi napadač imao i jednu poruku. Dobro poznatu na ovim prostorima.

"Što bi rekao jedan gospodin: goreće Srbija, goreće Beograd", ne moramo da vam otkrivamo o kom gospodinu je reč.

Kako se posle overene karte za Katar oseća štoper Hetafea Stefan Mitrović?

"Ponosno. Želim da čestitam svim igračima koji su o početka kvalitifikacija tu. Živeli smo svi kao jedan od starta. Zaključali smo Luž danas, pokazali kako se igra fudbal i da možemo protiv najjačih selekcija. Treba da se odmorimo, uživamo u ovom momentu. Svima nam je ovo kruna karijere. Otići na Svetsko prvenstvo je nešto što nas čini ponosnim".



tagovi

fudbalska reprezentacija SrbijeSergej Milinković SavićFilip KostićDušan VlahovićStefan Mitrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara