Sejduba Suma (©Starsport)
Sejduba Suma (©Starsport)

Poseban program za Sumu: Dobio trenera, radi sa još trojicom, propušta dvomeč sa Dunajskom Stredom

Vreme čitanja: 3min | uto. 06.07.21. | 08:17

Gvinejski vezista će u Beogradu sačekati crno-bele i tek 12. jula odraditi ekipni trening

Kompletne pripreme bez Sejdube Sume. Zagazio je Partizan u četvrtu sedmicu drila pred početak sezone i sve izvesnijim se čini da će Gvinejac propustiti dvomeč sa Dunajskom Stredom, a imaće i velikih poteškoća da konkuriše za sastav crno-belih u uvodnih nekoliko superligaških kola. Razlog: nema ga u ekipi.

Kad je Aleksandar Stanojević okupio igrače 14. juna u Sportskom centru „Zemunelo“, omaleni vezista boravio je u Africi, po slovu dogovora sa trenerom sa svim strancima, bez obzira na učinak u prethodnom periodu, oličen u sedam dodatnih dana odmora. Suma jeste ispoštovao termin obaveznog pojavljivanja u Beogradu, međutim, ispostavilo se da ka Ptuju ne može da krene sa grupom zbog administrativnih poteškoća, činjenice da je opljačkan u Gvineji i tom prilikom ostao ne samo bez novca već i dokumenata. Vađenje novog pasoša ispostavio se kao bezazlen problem u odnosu na proceduru oko dobijanja vize za boravak na teritoriji Evropske unije, zbog čega Suma nije mogao da se priključi Partizanovom timu u Sloveniji.

Izabrane vesti

Niti će. Prošlo je 13 dana otkako je Suma sleteo u Beograd, a praktično iz njega ne može da mrdne. Ostala su dva dana do povratka crno-belih za Srbiju, tako i da dobije dokument mali su izgledi da dođe u Ptuj, već će klupske drugove sačekati u „Zemunelu“. I prvi put ovog leta sa njima trenirati tek 12. jula (kad im se priključuje i Filip Holender). Tačno 28 dana otkako je Stanojević pištaljkom označio početak rada.

U međuvremenu, Partizan je Sejdubi Sumi angažovao posebnog trenera kako bi održavao tonus i koliko-toliko dočekao crno-bele fizički fit. U pitanju je Vlado Čapljić, nekadašnji defanzivac, sada član skaut službe kluba iz Humske 1. Na terenima Sportskog centra „Zemunelo“ svakodnevno, u precizno određenim terminima, pod njegovim nadzorom Suma odradi set fudbalskih vežbi u nameri da što pre smanji zaostatak u odnosu na ekipu koja je prošla kondcioni deo priprema, odigrala tri, a do kraja boravka u Sloveniji će još dve kontrolne utakmice. Što je potpuno drugačiji program u odnosu na individualni rad.

Pitanje je koliko je vremena biti potrebno Sumi da „stigne“ ekipu, iako je sam pokazao veliku želju za radom, pa osim klupskog treninga, posećuje i teretanu i radi na jačanju tela. Primera radi, Rikardo Gomeš je došao kad je ekipa prošla tri od pet obaveznih nedelja rada, te prema sopstvenom priznanju očekuje da bude fit za dve sedmice. Analogno, Sejduba bi mogao da konkuriše za sastav tek 31. jula kad u Humsku 1 dolazi Voždovac u okviru treće runde Superlige, pošto je teško očekivati da za duele sa Slovacima u kvalifikacijama za Ligu konferencija (22. i 29. jul) ili duplo gostovanje u Novom Sadu (Proleter 17.7, Vojvodina 24.7) ugrozi nekog iz postjećg kadra koji dobija sve jasnije obrise.

U nameri da poboljša startnu poziciju, nekadašnji prvotimac Slovana na terenima Partizanovog trening kompleksa ima i društvo. U pitanju su Petar Gigić, Bojan Matić i Nemanja Miletić. Dvojici napadača klub je, takođe, omogućio poseban program pod Čapljićevim nadzorom, u iščekivanju rešenje statusa (pominje se da bi Matić mogao u Olimpiju kod Sava Miloševića), a nekadašnjem defanzivcu izašao u susret sa formu u pauzi između dva prvenstva Saudijske Arabije održava u dobro poznatom okruženju.

Nenadani vizni problem dodatno je opteretio Sejdubu Sumu, koji ionako nije bio u prvom planu Aleksandra Stanojevća. U takvim okolnostima klub je zainteresovan za transfer fudbalera vezanog ugovorom do poslednjeg dana decembra 2022. Između ostalog zato što spada u grupu najplaćenijih fudbalera, a najavljeno je smanjenje budžeta i revidiranje primanja pojedinaca. Držati na klupi ili tribinama igrača koji dosta zarađuje, a pitanje je hoće li igrati – kako sad stvari stoje, vrlo malo – nije isplativo. Jedini je problem što u ovom trenutku, kako kažu u Humskoj, ponuda za Gvinejca nema.

Nadaju se na crno-beloj strani Topčiderskog brda da će ih kraja prelaznog roka biti...


tagovi

Sejduba SumaFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara