Bukajo Saka (Foto: AFP)
Bukajo Saka (Foto: AFP)

Posle 87 uzastopnih nastupa u Premijer ligi, Arteta zabrinut za Saku - i to pred derbi sa Sitijem

Vreme čitanja: 2min | sre. 04.10.23. | 03:38

Engleski reprezentativac napustio duel sa Lansom još u prvom poluvremenu zbog povrede

Arsenal je neprijatno iznenadio porazom od Lansa u drugom kolu grupne faze Lige šampiona (1:2). Bio je to prvi poraz čete Mikela Artete u tekućoj sezoni, ali španski stručnjak nije toliko zabrinut zbog rezultata, koliko zbog povrede ključnog igrača - Bukaja Sake.

Engleski reprezentativac se požalio na mišićne probleme krajem prvog poluvremena i u 34. minutu je ustupio mesto na terenu Fabiju Vijeri. Tako je pod znakom pitanja njegov nastup narednog vikenda u derbiju protiv Mančester Sitija, a koliko bi mogao da nedostaje Tobdžijama najbolje govori podatak da nije propustio da nastupi na 87 vezanih utakmica u Premijer ligi.

Izabrane vesti

"Pokušao je da zahvati loptu petom u prvom poluvremenu i nešto osetio. U pitanju je bio problem sa mišićem, osetio je nelagodnost i nije bio u stanju da nastavi, pa smo morali da ga zamenimo. Ne znamo koliko je ozbiljna povreda, ali dovoljno je to što nije mogao da nastavi meč i to nas naravno brine", rekao je Arteta i dodao da ne zna da li će biti spreman za okršaj sa šampionom Evrope i Engleske.

Arteta ne žali što ga je uvrstio u startnih 11, iako se i prethodnih dana spominjalo da ima određenih problema.

"Dobio je udarac pre nekoliko dana, ali sve je bilo u redu sa njim. Nije propuštao utakmice kada mu se to ranije dešavalo. Odmorili smo ga protiv Brentforda u Liga kupu i to je to. Radovao sa utakmici. Kao i svaki igrač. Bilo je ovo još jedno veliko veče u Ligi šampiona. Rekao sam mu da imam sliku, scenario, kakav nas meč čeka i sve su dobro znali, ali u Ligi šampiona je teško pobediti, pogotovu na strani i ovo nam je velika lekcija."

Arsenal je pravio nekarakteristične greške, koje su bez dileme jedan od glavnih razloga za poraz od vicešampiona Francuske.

"To je deo igre. Greške se stalno dešavaju u fudbalu, na svake tri, četiri sekunde pogreši i protivnik i moramo da se adaptiramo. Ovoga puta smo iz potpune kontrole, pogotovu posle prvog gola kada smo počeli da dominiramo, propustili dve šanse da postignemo gol pre njih i onda se utakmica okrenula. Loše smo se branili u šesnaestercu. To se desilo - dobar tim nas je kaznio, mi njih nismo kao što smo recimo kaznili PSV i to je napravilo razliku", istakao je Mikel Arteta i dodao da nije razočaran zbog greške golmana Davida Raje prenosu lopte kod primljenog gola.

Arsenal u nedelju dočekuje Mančester Siti (17.30), a zatim nakon reprezentativne pauze, 21. oktobra igra londonski derbi sa Čelsijem na Stamford Bridžu. Jasno je da bi se našao u velikom hendikepu ukoliko bi se ispostavilo da je povreda Sake iole ozbiljnija.


tagovi

Mikel ArtetaBukajo Saka

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara