Svetozar Marković i Bojan Ostojić (©Starsport)
Svetozar Marković i Bojan Ostojić (©Starsport)

Posle godinu i po dana Sveta i Ostoja u odbrani Partizana: Holender traži iskupljenje

Vreme čitanja: 4min | sub. 21.11.20. | 11:13

A crno-beli produžetak pozitivnog rezultatskog trenda protiv Proletera (16.00)

U malu grupu ekipa protiv kojih Partizan ima savršen učinak u domaćim takmičenjima spada Proleter (tu su još Inđija i novi član elite, Zlatibor). Pet puta su crno-beli tukli Slanobarce u borbi za bodove, triput ih eliminisali iz Kupa i ako postoji rival koji im leži u srpskom fudbalu onda je to današnji protivnik. S tim što su sve prethodne pobede izvojevane u trenutku dok je ekipa Branka Žigića rasla.

A porasla je do statusa najprijatnijeg iznenađenja Superlige. Četvrto mesto uoči 15. kola pokazuje koliko su gosti napredovali, podatak da su samo tri boda iza crno-belih daje im za pravo da se nadaju iznenađenju, ali prvi duel posle reprezentativne pauze trebalo bi da pokaže da li je sastav Aleksandra Stanojevića, uprkos kadrovskim nedaćama, sposoban da pobeđuje u nizu. Jeste bilo na gurku protiv Mačve, (i) na sreću protiv Spartaka, ali pišu se pobede. Treća uzastopna donela bi osmehe u Humskoj uoči nastavka susreta sa timovima iz gornjeg doma tabele i zato je domaćinu važno da se ne oklizne.

Izabrane vesti

Ako damo dva gola, nadam se da bi to bilo dovoljno za pobedu. Potrebno nam je mnogo kretnje u fazi napada i brza cirkulacija lopte“, predočio je Stanojević igračima put do trijumfa u jednom od dva beogradsko-novosadska derbija ove prvenstvene runde (16.00).

Iako je bio akter sve tri utakmice u dresu reprezentacije Mađarske, očekuje se da starter u napadu bude Filip Holender. Iz prostog razloga što drugih opcija u špicu Stanojević nema. Žan Kristof Bajbek je povređen, Nikola Štulić još, prema oceni struke, nije za utakmice seniorskog fudbala, Lazar Marković može, kako kaže Stanojević, da dejstvuje kao najistureniji, mada je pitanje hoće li početi meč, jer danima nije trenirao sa ekipom. Što stavlja Holendera u prvi plan, uz nadu ljudi iz Partizana da će se novajlija iz Lugana protiv Proletera iskupiti za dva velika promašaja na gostovanju Spartaku. Nije rođeni Kragujevčanin blistao ni na debiju, na Čairu, niti u susretu sa Mačvom, a za nekog ko je doveden da daje golove bitno je da končano proradi kako ga ne bi zahvatio sindrom “Vladimir Jovančić“. I bivši špic Rada je učestvovao u akcijama, davao celog sebe, ali gol je za njega mesecima bio začaran.

U ofanzivnom delu tima očekuju se Miloš Jojić i Sejduba Suma, s tim što bi srpski vezista trebalo da počne, a gvinejski da uđe s klupe. Teško je očekivati da posle trošenja u selekciji Izraela starter bude Bibars Natho, a gotovo izvesno neće biti u prvih 11 Maki Banjak, jer je tek u petak doputovao iz Kameruna. Shodno tome, štopere će činiti Svetozar Marković i Bojan Ostojić, što će biti prvi put da se pojave u srcu odbrane na prvenstvenoj utakmici posle godinu i po dana ako ne računamo par minuta protiv Spartaka. Prethodno su u finišu sezone 2018/19 zaigrali zajedno protiv lučanske Mladosti (u međuvremenu sačuvali mrežu protiv OFK Bačke, ali u Kupu). Njihov zadatak biće da sačuvaju, pre svega, Sinišu Babića i Viktora Živojinovića, strelce po četiri gola za Proleter ove sezone. Poređenja radi, Proleterov dvojac efikasniji je u Superligi od Partizanovog trilinga Marković-Suma-Stevanović (sedam).

Pruža nam se prilika da potvrdimo da naši dosadašnji rezultati nisu slučajnost. Pokušaćemo da igrom otvorenog garda dođemo do povoljnog rezultata, a to je sve osim poraza. Cenimo crno-bele, ali nam niko ne može oduzeti nadu u povoljan ishod. Biće neizvesno“, smatra Siniša Babić, kapiten gostiju, za koje neće igrati povređeni Radinović, Vesić i Jovanović.

Kod Partizana je rovit Filip Stevanović (primicač), što potragu za drugim bonusom svodi na imena Aleksandra Popovića, Lazara Pavlovića, Denisa Stojkovića, Nikole Čolića, Nemanje Jovića i Nikole Štulića. Čini se da je najbliži statusu startera golman Popović, poslednji put među stativama pre mesec i po u Gornjem Milanovcu.

SUPERLIGA SRBIJE, 15. KOLO

PARTIZAN – PROLETER, 16.00

Beograd

Stadion Partizana

Igra se bez prisustva publike

Sudija: Aleksandar Živković

PARTIZAN: Popović – Miljković, S. Marković, Ostojić, Obradović – Zdjelar, Šćekić – Asano, L. Marković, Jojić- Holender. Trener: Aleksandar Stanojević.

PROLETER: Petrić – B. Milošević, Joković, Andrejević, Kovačević – Pejić, Kojić – Knežević, Babić, Živojinović – Mirosavljev. Trener: Branko Žigić.

SUPERLIGA - 15. KOLO

Petak

Mladost – Čukarički 1:1 (0:0)

/Bojović 82 - Ndiaje 50/

Javor – Spartak ŽK 1:3 (1:3)

/Ilić 14 – Denković 28, Milošević 39, Vidaković 41/

Radnik – Mačva 3:0 (2:0)

/Makarić 23p, Mitošević 45, Pavlov 62/

Subota

13.00: (2,85) Inđija (3,15) Radnički Niš (2,55)

14.00: (1,45) Voždovac (4,50) Novi Pazar (7,00)

14.00: (3,60) Napredak (3,45) TSC (2,05)

14.00: (2,95) Rad (3,30) Metalac (2,45)

16.00: (1,25) Partizan (5,80) Proleter NS (12,0)

Nedelja

16.00: (2,15) Zlatibor (3,25) OFK Bačka (3,60)

17.30: (5,10) Vojvodina (3,60) Crvena zvezda (1,73)



tagovi

Bojan OstojićSvetozar Marković

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara