Gonsalo Pasijensija (twitter©FC Schalke 04)
Gonsalo Pasijensija (twitter©FC Schalke 04)

Posle Ibiševića i Pasijensija na Feltins areni - da se ne ponovi prošlogodišnji napadački fijasko

Vreme čitanja: 2min | uto. 15.09.20. | 18:16

Portugalac će u Šalkeu nositi broj 18...

Šalke je finansijska situacija (dug od 250.000.000 evra) naterala da ovog leta napadačku liniju ojačava ekonomično i pametno. Posle Vedada Ibiševića koji je pre dve nedelje došao u Gelzenkirhen bez obeštećenja, u kraljevsko plavo presvukao se, a potom i fotografisao Gonsalo Pasijensija. Portugalski centarfor došao je na jednogodišnju pozajmicu vrednu 2.000.000 evra, a Šalke će morati da doda još 11.000.000 ukoliko bude želeo da zadrži fudbalera Ajntrahta.

Izabrane vesti

"Doveli smo igrača koji predstavlja svojevrsnu kombinaciju sjajnih fizičkih predispozicija i tehničke potkovanosti. Gonsalo će nas učiniti znatno opasnijim, a dobićemo i na nepredvidivosti u protivničkoj trećini", obajsnio je sportski direktor kluba Johen Šnajder.

Konkurencija u napadu ekipe Adija Hitera u ovom trenutku prejaka je za 26-godišnjaka koji bi za mesto u startnoj postavi morao da se bori sa Andreom Silvom, ondosno Basom Dostom, kojeg, dfoduše, merka Totenhem. Samim tim i klub i fudbaler procenili su da je pozajmica idealna solucija.

Nekadašnji fudbaler Porta na Feltins arenu dolazi posle sezone u kojoj je zabeležio sedam golova i četiri asistencije na 23 budnesligaške utakmice za frankfurtski tim. Prvo letošnje pojačanje Rudara na poziciji špica Vedada Ibišević imao je sličan učinak u Herti sa 25 mečeva - sedam golova i tri asistencije.

Na prvu loptu može da se kaže da je klub iz Gelzenkirhena osigurao dva prava osveženja za napadačku liniju koja je prošle sezone, najblaže rečeno bila katastrofalna. Kako drugačije okarakterisati učinak četvorice napadača (Kutuču, Matondo, Burgštaler, Raman) koji su zajedničkim snagama "izbunarili" tek devet pogodaka. Od 36-godišnjeg bosanskohercegovačkog internacionalca i deset godina mlađeg Portugalca očekuje se da pojedinačno prebace pomenutu brojku.

Nekadašnji saigrač Luke Jovića, Filipa Kostića i Mijata Gaćinovića produžio je u januaru produžio ugovor sa Ajntrahtom do 2023. godine. Međutim, ako bljesne na Feltins areni, a Šalke pronađe neophodna sredstva, možda se neće vraćati u Frankfurt.




tagovi

Gonsalo PasijensijaLetnji prelazni rok 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara