Foto: twitter.com/CagliariCalcio
Foto: twitter.com/CagliariCalcio

Posle šest godina, Radunović se rastao sa Boginjom: Srpski golman potpisao za Kaljari

Vreme čitanja: 2min | sre. 14.07.21. | 22:12

Stigla je i zvanična potvrda

Stigao je iz Rada u Bergamo 2015. godine za 400.000 evra, ali nije uspeo da se izbori za mesto u Atalanti. Posle nekoliko sezona provedenih na pozajmicama, danas se i zvanično rastao sa Boginjom. U nastavku karijere, Boris Radunović će se boriti za mesto među stativama u Kaljariju.

Kao što je pouzdani italijanski novinar Đanluka Di Marcio najavio krajem minule sedmice, Radunović karijeru nastavlja na Sardiniji. Danas je i zvanično predstavljen kao novo pojačanje Kaljarija, sa kojim je potpisao saradnju do leta 2025. godine.

Izabrane vesti

Radunović je u dresu Atalante debitovao u maju 2016. godine i to mu je bio jedini nastup u zvaničnim mečevima. Branio je na pozajmicama u Avelinu, Salernitanu, Kremonezeu i potom u sezoni 2019/20 u dresu Verone. Minulog leta je bio na pragu prelaska u Speciju, ali je na kraju ostao u Bergamu, gde se tek u nekoliko navrata našao na klupi.

Standardan je bio u Avelinu (31 nastup) i Salernitani (36), dok je u dresu Kremoneza branio na 10 mečeva. U Veroni je imao status rezervnog čuvara mreže, pa je tako zabeležio svega tri nastupa (jednom sačuvao mrežu i primio osam golova).

Na zvaničnom sajtu kluba sa Sardinije ističu da je Radunović jak na visokim loptama i istrčavanjima, kao i da na najbolji način koristi svoje snažno telo. Karakterišu ga dobri refleksi, navode i da je dobar u prizemnim interevencijama.

Utisak je da će u Kaljariju biti druga opcija. Za mesto u prvom timu će se boriti sa povremenim italijanskim reprezentativcem Alesijom Kranjom, koji je bio prilično standardan u minule četiri sezone na golu tima sa Sardinije.



tagovi

letnji prelazni rok 2021Boris RadunovićAtalantaKaljari

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara