Vladimir Ivić (©Maccabi Tel Aviv)
Vladimir Ivić (©Maccabi Tel Aviv)

Posle Srbina – Srbin: Ivić se vratio na mesto uspeha i zamenio Krstajića

Vreme čitanja: 2min | ned. 12.06.22. | 20:04

Povratak u Makabi

Vladimir Ivić se vratio na mesto uspeha i po drugi put u karijeri postao trener Makabija iz Tel Aviva!

Umesto Srbina - Srbin. Mladena Krstajića je u Tel Avivu zamenio čovek koji je u prvom mandatu na klupi izraelskog velikana osvojio četiri velika trofeja, od toga dve nacionalne titule i po jedan Kup i Superkup.

Izabrane vesti

Ivić je sa Makabijem potpisao ugovor na dve godine, a njegov povratak dočekan je sa oduševljenjem navijača i pogotovo ljudi iz uprave. Kao neko ko dobro zna kako se osvajaju pehari, Ivićev primarni cilj biće da vrati Makabi na tron i sa istog skine Makabi Haifu. Sa sobom će dovesti i novi stručni štab. Dolaze Miloš Veselinović i Hristos Klapkis, koji su sa njim bili i tokom prvog mandata. Sa njima će se stručnom štabu priključiti dvojica novih članova. To su Siniša Gogić kao pomoćni i Pavlos Guči kao kondicioni trener.

Ponedeljak, 20.45: (2,65) Island (3,10) Izrael (2,80)

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije vraća se trenerskom poslu nakon godinu i po dana, kada je dobio otkaz u Votfordu. Od tada se dovodio u vezu sa brojnim klubovima, između ostalih Partizanom koji je nedavno odbio. Ivić na samom predstavljanju nije želeo mnogo da priča, već je najavio veliki rad kako bi se klub vratio na vrh izraelskog fudbala.

“Jako se radujem izazovu i koncentrisn sam na težak rad kako bismo dostigli ciljeve“, poručio je srpski stručnjak.

Vlasnik Makabija Mič Goldhar nije mogao da sakrije zadovoljstvo zbog potpisanog ugovora sa Ivićem.

“Jako se radujem novoj saradnji sa Vladom. Ubeđen sam da će tim i on biti fokusirani i raditi dobro kako bi Makabiju doneli uspeh“.

Vladimir Ivić je prvi mandat započeo u leto 2018. godine kada je zamenio Đordija Krojfa. Holanđanin je tada završavao uspešan šestogodišnji ciklus, a Ivić je nastavio njegov posao iako nije bilo naročitog uspeha u Evropi. Prve godine evropski put završen je već u prvom kolu što je naišlo na kritike, ali je zato u domaćem prvenstvu išao iznad svih očekivanja. I druga godina počela je neuspehom na kontinentalnom nivou, ali Makabi nije bio jak tim.

Posle dve titule Ivić je odlučio da promeni sredinu i izabrao je Votford gde se nije snašao. Tačnije, zbog sukoba sa Trojem Dinijem Votford ga je otpustio posle samo četiri meseca. Od tada je najviše vremena provodio kod kuće. Sada se vraća sa ciljem da nastavi tamo gde je stao u prvom mandatu.


tagovi

Letnji prelazni rok 2022Vladimir IvićMakabi Tel Aviv

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara