Marselo Salas (©Reuters)
Marselo Salas (©Reuters)

Posle više od dve decenije Universidad Čile udara na tim koji je proslavio Marsela Salasa

Vreme čitanja: 2min | čet. 01.07.21. | 23:15

Zanimljiva dva meča osmine finala Kupa Čilea na programu su noćas. Tamošnjim medijima atraktivniji je duel koji je na programu od 02.30 časova, kada u Santijago dolazi Arturo Fernandez Vial

Fudbalski klub Arturo Fernandez Vial jedan je od najpopularnijih na jugu Čilea, iako decenijama tavori u nižim rangovima. Sada je konačno krenuo njegov uspon, minule sezone je izborio plasman u Primeru B, odnosno u drugi rang takmičenja.

Pre nego što započne to prvenstvo očekuju ga mečevi u Kupu Čilea. Na programu je osmina finala, a klub iz Konsepsiona, nazvan po legendarnom viceadmiralu čileanske mornarice, igra protiv Universidada de Čilea. Prvi meč ova dva tima igra se u noći između četvrtka i petka od 02.30 časova.

Izabrane vesti

02.30: (1,28) Universidad de Čile (5,20) Arturo Fernandez Vial (9,50)

Ovaj duel privlači veliku pažnju medija u pomenutoj južnoameričkoj državi, pre svega zbog navijača. Arturo Fernandez Vial postoji 118 godina, a ovo ime nosi od 1903. Uprkos popularnosti, retko je igrao u drugom rangu, a još ređe u prvom.

Poslednji put je snage sa Univesidad Čileom, osamnaestostrukim prvakom države, odmerio pre više od dve decenije. Precizno, 15. juna 1994. godine, dan pre početka Mundijala u Sjedinjenim Američkim Državama i utakmice Kolumbije i Rumunije.

Tada Čile nije uspeo da se plasira na Svetsko prvenstvo, pa su reprezentativci ostali u svojim klubovima. Tada su Marselo Salas i Esteban Valensija umesto na Mundijalu igrali Kup Čilea, upravo protiv Mornara iz Konsepsiona.

Prvi meč je završen 0:0, a u revanšu četiri dana kasnije Universidad slavio sa 3:0, uz dva pogotka Matadora Salasa. Vrhunac je što je Valensija, koji je tada takođe bio na terenu, sada na klupi Universidada.

Naravno, i sada su Studenti favoriti, iako ne blistaju u Primeri. Posle devet kola su osvojili tek 12 bodova i na slaboj su 12. poziciji na tabeli.

Nova sezona u Primeri B još nije počela, pa je Arturo Fernandez Vial bio bez takmičarske utakmice puna četiri meseca. Sve do početka Kupa Čilea i duela sa Independijenteom Kakvenesom (3:1) i dvomeča sa Kobresalom (0:0 i 3:2).

Universidad je do ove faze nacionalnog kupa stigao duplom pobedom nad San Luisom, sa 1:0 i 3:1.

KUP ČILEA - OSMINA FINALA (PRVI MEČEVI)

Sreda

Palestino - Konsepsion 4:0 (2:0)

Četvrtak

Rendžers - Kokvimbo 0:1 (0:1)

Everton - Universidad Katolika 0:0

Deportes Temuko - Uačipato U TOKU

La Serena - Kolo Kolo U TOKU

23.55: (2,25) Nublense (3,20) O'Higins (3,10)

Petak

02.30: (1,28) Universidad de Čile (5,20) Arturo Fernandez Vial (9,50)

*Poslednji par će da čine Espanjola i pobednik duela Magaljanesa i Audaks Italijana

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Čile 1Universidad de ČileMarselo Salas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara