Lautaro Martinez (©Reuters)
Lautaro Martinez (©Reuters)

Poslednja ofanziva na Lautara: Ključni sastanak u Milanu, Barsa nudi 65.000.000, Vidala i još jednog igrača, Inter traži još

Vreme čitanja: 2min | pon. 07.09.20. | 09:34

Ronald Kuman želi Argentinca, ali je put do realizacije transfera skoro pa neprohodan...

Luis Suarez je u knjigama Ronalda Kumana bivši i samo je pitanje vremena kada će Pistolero raskinuti ugovor u Barseloni i izabrati druge boje za nastavak karijere. Rastanak sa čovekom koji je doneo toliko radosti klubu i navijačima stavilo je kao apsolutni prioritet svima u Barseloni da dovedu zamensku "devetku" kako bi se uopšte razmišljalo o napadu na sve dostupne trofeje.

Dok cela Španija, a pogotovo Katalonija zadivljeno gledaju ka Ansuu Fatiju zbog svega što je napravio u subotu uveče, Barselona je organizovala poslednju ofanzivu na Lautara Martineza.

Izabrane vesti

Posle nekoliko meseci neuspešnih pregovora, Barsinog povlačenja s razgovora i ponovnog reaktiviranja na manje od mesec dana pre kraja prelaznog roka, sada je došao red na Lautara da pokuša da izboksuje transfer o kojem je sanjao. Tačnije, da dobije mogućnost da igra kraj Lionela Mesija i na klupskom nivou.

Katalonski Sport pod vinjetom “ekskluzivno“ navodi da će Lautarovi agenti doputovati ovih dana u Milano kako bi se sastali prvo sa igračem, onda i sa Interovom vrhuškom i ispitali uslove za postizanje dogovora. Lautaro sa Barselonom odavno ima ekonomski sporazum i platu koja će ići na preko 7.000.000 evra neto godišnje, ali će problem biti da se slomi Inter.

Naime, Barselona u ovom trenutku nema mogućnost da ide na preko 65.000.000 evra na ime obeštećenja i spremna je da ponudi upravo tu sumu novca, plus ugovor jednog igrača i daje obećanje da će maksimalno olakšati dolazak Artura Vidala na stadion Đuzepe Meaca, dok Inter traži bar 85.000.000 evra uz još jednog fudbalera u celom poslu, što bi bilo najpribližnije onoj otkupnoj klauzuli od 111.000.000 evra. Interesovanje Mančester Sitija za argentinskog napadača uticalo je značajno da Inter ne popusti kaiš previše i pred Barselonom je čista situacija. Samo Lautaro može da pogura ovaj transfer, inače klub mora da traži rešenje na drugom mestu. Argentinac je još u junu prvi put izneo misao da želi da ide u Barselonu, ali Inter je tada sasekao svaku vrstu razgovora na ovu temu.

Barselona neće čekati poslednji trenutak da dovede napadača i posao će pokušati da završi u najkraćem roku, odnosno u klubu su već postavili rok do kkada bi transfer morao da bude završen, ako dogovora uopšte bude.

Dok je Lautaro na čekanju, sve je spremno za dolazak Memfisa Depaja po ceni od 25.000.000 evra. Međutim, niko u Barsi ne vidi Depaja kao zamenu za Suareza, već isključivo kao dodatnu opciju u ofanzivnom trilingu. 



tagovi

Lautaro MartinezLetnji prelazni rok 2020Arturo Vidal

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara