Partizanov tim za Krakoviju (©FK Partizan)
Partizanov tim za Krakoviju (©FK Partizan)

Poslednji test u Sloveniji: Kako deluje Partizanov tim kad se nameri na jakog rivala?

Vreme čitanja: 3min | čet. 08.07.21. | 12:14

Crno-beli u generalnoj probi protiv ruskog Rostova (18 časova)

(Od specijalnog izveštaja iz Slovenije)

Najjači rival na kraju priprema. Ostala je još samo jedna utakmica pre povratka za Beograd, istovremeno poslednja uoči početka naredne sezone. Ako su testovi sa Murom, Koprom i Krakovijom služili stručnom štabu kao lakmus papir provere pojedinačnih mogućnosti, duel sa Rostovim trebalo bi da ilustruje kako Partizan deluje timski devet dana pred uvodno kolo Superlige.

Izabrane vesti

Istovremeno da pokaže ko je u ovom trenutku najbliži ulozi startera, jer posle duela sa Rusima u Gornjoj Radgoni (18 časova, TV Arena sport 1) kontrola više nema i logično je pretpostaviti da će ko počne duel sa izabranicima Valerija Karpina istrčati i na teren stadiona „Karađorđe“ u Novom Sadu, na premijeri sa Proleterom.

(2,30) Partizan (3,70) Rostov (2,55)

Kako sad stvari stoje, Vladimir Stojković će ostati prvi golman Parnog valjka, osim ukoliko se ne otisne u Saudijsku Arabiju; Aleksandar Miljković je za pola koraka u prednosti u odnosu na Marka Živkovića, između ostalog zbog suspenzije bivšeg člana Voždovca za dvomeč sa Dunajskom Stredom, pa nije logično da se pet dana pred kvalifikacije za Ligu konferencija menja desni bek; na levom je Slobodan Urošević „zakucan“ bar dok konkurenciju ne zaoštri trenutno povređeni Ivan Obradović; deluje da su na mestima zadnjih veznih Saša Zdjelar i Miloš Jojić izbor Aleksandra Stanojevića pre Aleksandra Šćekića; posle dva gola na prethodna dva meča priliku da se dodatno nametne na levom krilu dobiće Danilo Pantić i zbog činjenice da je Nemanja Jović zbog bola u kolenu propustio nekoliko treninga i pitanje je hoće li danas dobiti šansu.

Ostatak tima je dobro poznat i pozdrazumeva štoperski tandem Igor VujačićSiniša Saničanin, desno krilo u liku Lazara Markovića, kao centralni vezni očekuje se Bibars Natho, sa zadatkom da gura lopte povratniku u napadu, Rikardu Gomešu.

Uz dužno poštovanje predstavnicima slovenačkog i poljskog fudbala, Rostov je, makar na papiru, jači od Mure, Kopra i Krakovije i ključno je pitanje šta Partizan u oba pravca može protiv tako snažnog rivala. U dosadašnjem toku priprema ofanziva crno-belih se pokazala produktivnom, dala je osam golova na tri utakmice, ali sad će se nameriti na devetoplasirani tim Premijer lige Rusije iz minule sezone i stručni štab je zainteresovan da vidi može li i njega da ugrozi. Kao što ga zanima da oceni igru odbrane protiv ekipe koja je u dosadašnjem toku priprema efikasna nalik Partizanovoj (dva gola Videotonu, jedan zagrebačkom Dinamu, četiri Muri).

I da joj napokon odoli ili je savlada u prijateljskom susretu. To nije uspela u povratničkom mandatu Miroslava Đukića (0:2), niti dok je za komandama sedeo Savo Milošević (1:3). Možda hoće pod instrukcijama Aleksandra Stanojevića, koji bi u generalnoj probi trebalo da izdiktira sledeći sastav: Stojković – Miljković, Vujačić, Saničanin, Urošević – Zdjelar, Jojić – Marković, Natho, Pantić – Rikardo.


tagovi

FK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara