Foto: Reuters
Foto: Reuters

Potraga za perfekcijom će uništiti fudbal

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.03.21. | 18:32

Trener Fulama, Skor Parker, na zanimljiv način je govorio o VAR-u

Da li sve mora da bude toliko savršeno?

To se pita Skot Parker, trener Fulama, dok govori o VAR-u. Nećemo često čuti sportiste i učesnike u fudbalu da na tako otvoren način govore o samom sportu, ali i svetu koji ih okružuje.

Izabrane vesti

VAR je samo bila inicijalna kapisla da Parker kaže ono što mu je na duši.

Moj stav o VAR-u se neće promeniti. Težimo perfekciji, a ovde ne pričam samo o fudbalu već i o svetu u kome živimo. Napraviš selfi i onda staviš 14 filtera kako bi se dobila savršena boja očiju, a realnost je da tu postoji nešto dublje što svi želimo", rekao je Parker.

Onda se prebacio na priču o fudbalu i kako na njega utiče VAR.

"Trudimo se da kreiramo sterilnu igru, sa perfektnim scenariom, a ja mislim da će to na kraju uništiti samu igru. Ova igra se tiče čiste i neobrađene emocije. Kada se navijači vrate na stadione moći će iz prve ruke da osete razočaranje oko toga kako sve funkcioniše. Svakoga će to ponekad razočarati.. To mi je uvek bila glavna briga. Od onoga što je počelo sa time da se ne greši u nekim velikim odlukama, sada se pretvorilo u to da se koristi za svaku odluku u utakmici, pokušavajući tako da se odstrani nesavršenost koju imamo", podvlači Parker, a onda je i nastavio:

"Kada pokušate da uradite tako nešto, izgubite nešto što je mnogo važnije. Plašim se što moram da kažem, ali osećam da gubimo".

Dakle, Parkerova poruka je jasna kada je VAR u pitanju. Kakav je vaš pogled na ovo što je izneo kao mišljenje?


tagovi

Skot Parker

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara