Stanković u društvu klupskih čelnika (Nikola Mitić, crvenazvezdafk.com)
Stanković u društvu klupskih čelnika (Nikola Mitić, crvenazvezdafk.com)

Potvrđeno: Stanković potpisao do 2024. godine

Vreme čitanja: 3min | uto. 18.05.21. | 12:34

Crveno-beli produžili ugovor sa šefom stručnog štaba

Osvojena titula na vrlo ubedljiv način, odlična izdanja u Evropi, dvomeč protiv Milana kojim je pokazao da u njemu „čuči“ potencijal za velika trenerska dela. Zvezdin šef stručnog štaba prebacio je ovosezonske planove, pokazao da srpski šampion može da se osloni na njeha i zaslužio novi ugovor sa matičnim klubom.

Ono što je bilo najavljeno na kluspkim društvenim mrežama, sada je i ozvaničeno. Dejan Stanković je produžio ugovor sa Crvenom zvezdom do 2024. godine. Na taj način stavljena je tačka na pojedine informacije italijanskih medija o interesovanju Sampdorije za perspektivong stručnjaka.

Izabrane vesti

I pored nešto slabijeg početka Dejan Stanković je pokazao da je u ovoj sezoni bio projekat vredan ulaganja. Crvena zvezda je na većini mečeva izgledala odlično, kulminacija Stankovićevog rada viđena je u dvomeču protiv Milana. Crveno-beli su bili ravnopravni sa mnogo skupljom i boljom ekipom, čak su naterali Rosonere u finišu druge utakmice da se grčevito brane i drže za konopce. Odličan period Stanković je zaokružio i trijumfom u večitom derbiju, odigranom 7. aprila. Kompletna slika bila bi potpuna potencijalnim osvajanjem duple krune, ali novi meč sa Partizanom sigurno neće uticati na status Dejana Stankovića. Štaviše...

Stanković je decembra 2019. godine potpisao ugovor na 2,5 godine sa Crvenom zvezdom. Dobio je ugovor vredan 480.000 evra, ali je brzo, posle ispadanja od Omonije, redukovao primanja. Zbog virusa korona mesečna primanja su mu svedena na 20.000.

I pored toga Stanković je obavio zadatak. I zaslužio je povećanje. Nezvanično, on će u budućnosti na Marakani zarađivati 600.000 evra.

„Stanković je Crvenu zvezdu, do sada, vodio na 63 meča i ostvario učinak od 50 pobeda, devet remija i četiri poraza. Ekipa je u proseku postizala 2.56 golova po utakmici. Srušeni su brojni rekordi, ostvareni su nizovi za koje će trebati mnogo snage da se nadmaše, ali ono što je najbitnije, to je da je duh zvezdaštva bio prisutan svakog dana Dejana Stankovića u našem klubu.Pokazao je Mister da je trener onakav kakav je bio i kao fudbaler, borben, uporan, predan i uspešan!", napisala je Crvena zvezda na zvaničnom sajtu.

Stankovićevom produženju ugovora prisustvovali su čelnici Crvene zvezde. Pored predsednika Svetozara Mijailovića, tu su bili Zvezdan Terzić, Mitar Mrkela, poslovni direktor Marko Petrović, te počasni predsednik Dragan Džajić.

"Preponosan sam na ukazanoj šansi od strane kluba da vodim moju Crvenu zvezdu. Hvala svima na strpljenju i poverenju. U glavi sam imao samo produžetak saradnje na obostrano zadovoljstvo. Ima još dosta da se radi, ne odustajemo od ciljeva, treniram zlatne momke, imam sjajan stručni štab... Samo još Marakana da se otvori za publiku, pa da budemo kompletni", rekao je Dejan Stanković.

 Imaće zahtevan posao mladi trener tokom leta. Čekaju ga kvalifikacije i zadatak da se bar domogne Lige Evrope.

"Zvezda uvek iziskuje novo dokazivanje. Kad se jedno poglavlje završi, stavi se tačka i već se prelazi na sledeće. Mi smo spremni da odgovorimo na sve izazove. Sledeći cilj je osvajanje Kupa i daćemo sve od sebe da donesem dugo čekanu duplu krunu. I onda ponovo od početka. Zvezda voli da se seća, ali traži nove izazove i uspehe".


tagovi

Dejan Stanković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara