Trent Aleksander Arnold (©Reuters)
Trent Aleksander Arnold (©Reuters)

Potvrđeno: Trent Aleksander Maler ne ide na EURO

Vreme čitanja: 2min | čet. 03.06.21. | 19:09

Liverpulov bek mora da pauzira mesec i po dana

Bilo je jasno još u momentima kada je napuštao teren pre svih drugih, ali sada je zvanično – Trent Aleksander Arnold propušta Evropsko prvenstvo zbog povrede!

Liverpulov bek je u samoj završnici susreta pao na travu i kasnije mu je fizioterapeut reprezentacije pomogao da ode do svlačionice, a kako su specijalistički pregledi pokazali da je povreda butnog mišića ozbiljnije prirode, ustanovljeno je i da će vreme oporavka trajati od četiri do realnih šest sedmice. Svedoci dešavanja s jučerašnje utakmice tvrde da po odlasku sa stadiona nije mogao da hoda bez pomagala, a selektor Geret Sautgejt je izjavio da situacija ne deluje nimalo dobro.

Izabrane vesti

13. jun, 15.00: (1,83) Engleska (3,45) Hrvatska (4,60)

Njegova inkluzija na konačni spisak Engleske došao je kao delimično iznenađenje s obzirom da se danima uoči Sautgejtove konferencije intenzivno spekulisalo o tome da je unapred otpisan. Sautgejt je ipak rešio da mu pruži šansu uprkos slaboj sezoni u Liverpulu, a nepuna 24 časa pošto je otkrio spisak putnika Aleksander Arnold je sam sebe precrtao zbog povrede. Ostrvski mediji su mu predviđali da će biti treći izbor iza Kajla Vokera i Kirana Tripijera u sistemu sa četiri defanzivca ili drugi u slučaju da bi se Sautgejt opredelio za formaciju sa trojicom štopera, ali sada ostaje da se vidi da kome će selektor da uputi naknadni poziv. Podsetimo, poslednji filter nisu prošli Oli Votkins, Džesi Lingard, Džejms Vord Prauz, Ben Vajt, Ben Godfri i Aron Remzdejl.

Aleksander Arnold iza sebe ima haotičnih nekoliko meseci na svim nivoima, jer mu se karijera posle fantastične šampionske sezone sada okrenula praktično naglavačke. Zbog slabih igara u Liverpulu Sautgejt je odlučio da ga precrta za početak kvalifikacija za Mundijal u Kataru, posle čega je i počelo da se spekuliše o tome da neće ići na EURO.

Očekuje se da će naknadi poziv Sautgejt da uputi u naredna dva do tri dana. Engleska prvu utakmicu na Evropskom prvenstvu igra 13. juna protiv Hrvatske.



tagovi

reprezentacija EngleskeTrent Aleksander ArnoldEuro2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara