Brendan Rodžers (©Reuters)
Brendan Rodžers (©Reuters)

Povratak na mesto uspeha: Rodžers tri godine u Seltiku

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.06.23. | 04:09

Doskorašnji menadžer Lestera vraća se u redove škotskog šampiona

Seltik je prošle sezone nadmoćno osvojio duplu krunu u Škotskoj pod komandom Australijanca grčkog porekla Angelosa „Ejndža“ Postekoglua. Zov Totenhema je bio jači, karijeru nastavlja u redovima Pevaca, a zeleno-beli su dobili i obeštećenje od 5.800.000 evra.

Velikan iz Glazova se bacio poslednjih dana na naslednika Ozija, a izbor je pao na Brendana Rodžersa koji je imao očajnu sezonu u Lesteru koji je doveo do ispadanja iz Premijer lige. Ostrvski mediji su potvrdili da je nekadašni menadžer Liverpula dogovorio trogodišnju saradnju sa Seltikom i da bi ove nedelje mogao da bude predstavljen kao novi-stari menadžer škotskog prvaka.

Izabrane vesti

Rodžers je u prvom mandatu na Seltik parku osvojio sedam trofeja, ali je tokom sezone 2018/2019, na nezadovljtsvo navijača, napustio klub i preselio se na King Pauer u Lester na klupu nekadašnjeg šampiona Engleske. Najveći uspeh u Lesteru mu je osvajanje FA kupa 2021. godine, što je i jedini trofej u prethodnom klubu.

20.45: (1,12) Engleska (9,50) Makedonija (19,0)

Imao je dobre sezone sa Lisicama, igrao Evropu, ali je prošle bio očajan, pa je smenjen u aprilu u situaciji kada je Lester klizio ka Čempionšipu. Procenjuje se da će Rodžers da bude najplaćeniji menadžer u istorji Seltika, ali se na navode koliko će mu biti primanja u drugom mandatu.

Nekadašnji trener Liverpula bio je kandidat i za klupu Lidsa Junajteda, tima koji je ispao iz Premijer lige posle dve sezone u najboljem društvu.

Iskusni stručnjak je rođen u Severnoj Irskoj pre 50 godina. Imao je skromnu igračku karijeru. Kao menadžer je vodio rezervni tim Čelsija, zatim Votford, Reding, Svonsi, a velški tim bio mu je odskočna daska za Enfild gde je tri godine bio na kormilu slavnog Liverpula. Tri je proveo u Seltiku, nepune četiri u Lesteru, a sa sada je na novom početku u dobro poznatoj sredini.


tagovi

Brendan RodžersGlazgov SeltikŠkotska 1ŠkotskaLetnji prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara