Hoselu u Real Madridu (©Real Madrid CF)
Hoselu u Real Madridu (©Real Madrid CF)

Povratak u budućnost: Hoselu se vratio tamo gde nije uspeo pre više od decenije

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.06.23. | 11:54

Španski napadač stigao da zameni Karima Benzemu

Da li se Florentino Perez šalio ili kada je rekao da je sa Hoseluom završen prelazni rok u Madridu pokazaće naredne sedmice i meseci, svakako došlo je vreme da se konstatuje kako je Real doveo zamenu za Karima Benzemu!

Ogromne su kopačke koje treba popuniti, ali na stadionu Santjago Bernabeu uvereni su da je upravo španski reprezentativac rešenej za njihove probleme. Bar do sledećeg leta, kada će na talonu biti Kilijan Mbape. Hoseluov povratak u budućnost znači i dolazak na mesto gde pre više od decenije nije uspeo da se nametne kao rešenje u napadu pored strašne konkurencije koju su tada činili Kristijano Ronaldo, Karim Benzema, Gonzalo Iguain...

Izabrane vesti

Sada prekaljeni napadač prvi put je bio na istom mestu još 2009. godine, kada je kao perspektivni golgeter doveden iz Selte za 1.500.000 evra. Dve sezone proveo je u Kastilji koju je odveo u Segundu sa 26 golova. Naredne dve godine proveo je u prvom timu Blankosa ali je odigrao dva zvanična meča, odnosno jedva 18 minuta u mandatu Žozea Murinja.

Posle toga je išao zaobilaznim putem do ponovnog zaduživanja opreme Reala, preko Hofenhajma, Ajntrahta, Hanovera, Stouka, Deportiva, Njukasla, Alavesa i konačno Espanjola. Tokom 470 utakmica zabeležio je 148 golova i 39 asistencija.

Sa Real Madridom potpisao je ugovor o pozajmici na godinu dana, dok je Espanjol u Segundi. Blankosi zadržavaju opciju kupovine, pogotovo ako katalonski klub ne uspe da se vrati u Primeru.

Hoselu je jedan od najstarijih debitanata za nacionalni tim. Zaigrao je prvi takmičarski meč u martu ove godine kada je ušao sa klupe u 81. minutu i ubrzo za tri postigao dva gola protiv Norveške! Pre nekoliko dana bio je strelac pogotka kojim je Španiju odveo u finale Lige konferencije. Takmičenja koje je Furija osvojila posle boljeg izvođenja jedanaesteraca protiv Hrvatske.

Real Madrid je ovog leta doveo Džuda Belingema iz Dortmunda za 103.000.000 evra i 31.000.000 u potencijalnim bonusima, te je aktivirala povratnu klauzulu za talentovanog beka Frana Garsiju iz Rajo Valjekana za 5.000.000 evra. Iz kluba su otišli Eden Azar, Karim Benzema, Marijano Dijaz i Marko Asensio.



tagovi

HoseluLetnji prelazni rok 2023Real MadridEspanjol

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara