(©AFP)
(©AFP)

Povratak u pravi čas: Nejmar i Mbape raspršuju Lionove snove o tituli

Vreme čitanja: 4min | ned. 21.03.21. | 13:39

Sveci i Lavovi u derbi ulaze poravnati, nerešen ishod nije opcija, a takvom raspletu bi se najviše obradovao Lil

Četiri tima se u Francuskoj nalaze u trci za šampionsko zvanje – Lil, Pari Sen Žermen, Lion i Monako – i sva četiri su se okliznula u minulom kolu. Najgore je prošao Pari Sen Žermen, koji je ostao bez ijednog boda. Gubitak bodova ništa dramatično nije promenio. Moglo bi se reći ista meta, isto odstojanje, a 30. kolo u Ligi 1 donosi derbi meč timova iz vrha – Lion će ugostiti Pari Sen Žermen.

Udarna vest je da će Parižani u derbiju kola biti jači za Nejmara. Brazilac se povredio protiv Kaena pre nekih mesec i po dana, propustio je pregršt važnih utakmica, a Maurisio Poketino je najavio nejgov povratak u tim.

Izabrane vesti

"Bićemo razumni. Van terena je već pet, skoro šest nedelja. S obzirom na to da je prvi put uvršten u tim, malo je verovatno da ćemo ga videti kako započinje utakmicu. Zaista je drago što mogu da računam na njega”, rekao je Poketino uoči meča sa Lavovima.

21.00: (3,05) Lion (3,45) PSŽ (2,30)

Ako pitate lidera Lil, podola bodova u Lionu bila bi najprihvatljivija opcija. Sveci i Lavovi kaskaju za Dogama tri boda, i u derbi ulaze poravnati. Pari Sen Žermen je dao sebi oduška nakon što je eliminisao Barselonu iz Lige šampiona, a lumpovanje i opijenost prolaskom obili su mu se o glavu protiv Nanta. Kanarinci su okrenuli Svece na Parku prinčeva (1:2). Olimpik Lion je šesti put u tekućoj sezoni remizirao na gostovanju (1:1), a do boda protiv Remsa stigao je u 92. minutu preko Filana Kadeverea

Ni Pari Sen Žermen, ni Lion nisu se proslavili rezultatima u poslednje vreme. Parižani su na prethodnih pet utakmica sakupili devet, a Lavovi osam bodova. Srećom po Maurisija Poketina i Rudija Garsiju nije se proslavio ni Lil, pa je i dalje sve otvoreno u šampionskoj trci. Sveci podjednako dobro igraju kod kuće i na strani, ili podjednako loše ako se uzme u obzir da su godinama unazad u ovoj fazi šampionata titulu već imali u džepu. Lion se pokazao kao bolji gost, nego što je domaćin. U prvom delu sezone Lavovi su na Parku prinčeva trijumfovali golom Filana Kadeverea.

-------------------------------------------------------------

Mozzart je spremio veliko iznenađenje u vidu Bonusa dobrodošlice od 100%

za sve novoregistrovane igrače. Informišite se o detajima OVDE.

--------------------------------------------------------------

Sve veća opasnost je Monako, koji predvodi Niko Kovač. Tim sa stadiona Luj II juče je razmontirao Sent Etjen (4:0) i da nije bilo onog poraza od Strazbura, Kneževi bi duel Parižana i Liona dočekali na drugoj poziciji. Kuva u Francuskoj, odavno nije bilo tako uzbudljivo i ne naslućuje se još ko će do titule, a ulazi se u sam finiš.

Ono što je sigurno jeste da Lil neće do duple krune. I to zahvaljujući Pari Sen Žermenu. Razbesneo je Svece poraz od Nanta, a Doge sui m se namestile za popravljanje raspoloženja, pokazivanje moći i ukazivanje na to da je Pari Sen Žermen i dalje taj od koga većina stvari u Francuskoj zavisi.

Pobedom protiv Liona četa Maurisija Poketina bi izvršila žestok pritisak na Lil, a nekako baš uoči susreta sa Lavovima isplivala je vest da bi prva strela Liona Memfis Depaj mogao da obuče odoru Svetaca na leto.

Lionov triling Memfis Depaj – Toko Ekambi – Filan Kadevere zatresao je mrežu rivala 36 puta, svaki je postigao 10+ golova, a Depaj se nalazi u poteri za Kilijanom Mbapeom. Napadač Pari Sen Žermena najbolji je strelac Lige 1 sa 18 golova, dok Memfisu Depaju pripada uloga prvog pratioca sa 14.

Ne leži Pari Sen Žermen nikako Lionu. Iako su Lavovi od dolaska arapskih gazda na Park prinčeva tim koji je nanosio najveću štetu Svecima (pet pobeda i tri remija na 11 utakmica), takođe kroz istoriju imaju samo 31 odsto pobeda. Jedino protiv remsa imaju slabiji učinak – 27 odsto trijumfa. Rudi Garsija će 22. put voditi ekipu protiv Parižana, a do sada je u samo četiri navrata izlazio kao pobednik.

Meč Lion – Pari Sen Žermen (21.00) možete da gledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

FRANCUSKA 1 – 30. KOLO

Petak

Sent Etjen – Monako 0:4 (0:1)

/Jovetić 13,Tčuameni 55, Diop 64, Diata 76/

Subota

Mec - Ren 1:3 (0:2)

/Jade 90 - Doku 18, 51c.k Terije 38p, Žirasi 89/

Nica - Marselj 3:0 (2:0)

/Tiram Ulije 34, Guiri 74, Klod Moris 90+1/

Nedelja

Strazbur - Lans (u toku)

15.00: (2,55) Brest (3,15) Anže (2,85)

15.00: (3,60) Dižon (3,10) Rams (2,2)

15.00: (2,20) Monpelje (3,35) Bordo (3,35)

15.00: (2,35) Nant (3,10) Lorijan (3,25)

17.05: (1,33) Lil (4,80) Nim (10,5)

21.00: (3,05) Lion (3,45) PSŽ (2,30)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Pari Sen ŽermenLionLiga 1Francuska

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara