Serhio Leon, Hose Luis Morale i Kevin Gameiro (©Reuters, ©Shutterstock)
Serhio Leon, Hose Luis Morale i Kevin Gameiro (©Reuters, ©Shutterstock)

"Požutela" Valensija, Levante čeka pet godina na pobedu u gradskom derbiju

Vreme čitanja: 3min | pet. 12.03.21. | 13:14

Slepi miševi bez čak četvorice igrača koji pauziraju zbog kartona. Među njima i Uroš Račić. Kod domaćina neće biti povređenog Nemanje Radoje. Promo kvota u Mozzartu na pobedu Levantea – 2,45

Nekada se nije postavljalo pitanje ko je gazda Valensije. Slepi miševi su bili dominantni u gradu, ali vremena su se promenila. Levante preti da pomuti slavu timu sa Mestalje. Trenutno ima dva boda više od gradskog rivala pred duel večeras (21.00) u prvom meču 27. kola Primere.

Oba tima ne bi trebalo da brinu oko opstanka, a čini se da je Evropa nemoguća misija. Valensija je prošle nedelje dobila komšijski duel protiv Viljareala (2:1) i to posle preokreta u finišu utakmice. Levante je propustio priliku da se plasira u finale Kupa kralja i pored odličnih 1:1 na San Mamesu u u prvom meču polufinala. Baski su bili bolji i igraće meč za trofej sa Barselonom.

Izabrane vesti

U derbiju Valensije nećemo gledati srpski obračun. Za Levante zbog povrede dugo ne igra Nemanja Radoja, nekadašnji fudbaler Vojvodine, dok Uroš Račić propušta duel za Slepe miševe zbog kartona. Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde ima odličnu sezonu, ustalio se u timu posle godine na pozajmici u portugalskom Famalikau.

Za domaći tim van stroja su i Seržo Postiđo, Hose Kampanja i Goazalo Melero. U timu Valensije čak četvorica igrača pauziraju zbog žutih kartona. Osim Račića neće biti ni Urugvajca Maksimilijana Gomeza, Hosea Gaja i Karlosa Solera, dok su povređeni Rus Denis Čerišev i Italijan Kristijano Pičini.

21.00: (2,45) Levante (3,35) Valensija (2,95)

Valesnija je pobedila u dve od tri poslednje utakmice u Primeri, dok je Levante u padu forme, osvojio je samo bod u prethodna dva kola, a ima najviše remija na svom stadionu ove sezone, čak sedam na 13 utakmica. Gosti sa Mestalje su odlični na svom terenu, ali sa gostovanja ove sezone vratili su se samo sa dva trijumfa u 13 kola.

Tradicija poslednjih godina je na strani Valensije koja nije poražena od gradskog rivala na sedam vezanih utakmica (četiri pobede i tri remija). Levante je osetio slast pobede poslednji put pre nešto manje od pet godina. Na pet od šest poslednjih utakmica ova dva tima dolazila je kombinacija GG3+.

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE BARSELONA DA BUDE ŠAMPION ŠPANIJE JE 3,50.

U prvom delu sezone, Valensija je pobedila Levante na Mestalji sa 4:2, iako je u prvih 45 minuta dva puta gubila. Junak meča bio je dvostruki strelac Manu Valjeho.

Prvi meč 27. kola Primere, Levante – Valensija (21.00) možete da gledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.


tagovi

PrimeraLevanteValensija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara