(©Reuters)
(©Reuters)

Praćeni na Pirinejima: Ajntraht, posle Reala, pred prodajom napadača i Barsi

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.03.21. | 11:58

Andre Silva na radaru Katalonaca

Napadači Ajntrahta postali su veoma atraktivna roba na španskom tržištu, te bi posle Luke Jovića koji je leta 2019. godine prešao u Real, put Pirineja mogao da krene i aktuelni golgeter tima iz Frankfurta Andre Silva za kojeg je zainteresovana Barselona.

Portugalski centarfor preporodio se u redovima bundesligaša od dolaska iz Milana i igra sezonu karijere te ne čude sve učestalije priče o njegovom odlasku iz Nemačke. Izvanredan učinak u vidu 22 pogotka i sedam asistencija na 26 utakmica bio je dovoljan da skrene pažnju najboljih klubova sveta, a oko je između ostalih bacila i Barselona koja namerava da se znatno pojača po završetku sezone.

Izabrane vesti

Katalonci su kao primarni cilj na letnjoj pijaci označili angažman napadača, a iako je prva opcija Memfis Depaj, centarfor Liona kojem ističe ugovor na leto, prema saznanjima Bilda, na spisku potencijalnih pojačanja u špicu nalazi se i Andre Silva.

Prema informacijama nemačkog medija, Ajtraht ne namerava da ofanzivca koji ima ugovor do 2023. godine pusti za manje od 40.000.000 evra, a iako zvaničnici Barselone nisu stupili u kontakt sa klubom ne bi bilo iznenađenje ukoliko bi sa Kamp Noua u narednim nedeljama stigla konkretna ponuda.

Vezu između Silve i Barselone predstavlja agent Portugalca Žorž Mendes koji zastupa talenta Barse Ansu Fatija, a vrlo je blizak i sa predsednikom Đoanom Laportom, a povod za optimizam Katalonaca u pregovorima predstavljala bi činjenica da je i sam napadač istakao još pre nekoliko godina da mu je san da zaigra u Primeri, sa Kristijanom Ronaldom ili Lionelom Mesijem.

Problem u određenoj meri mogli bi da predstavljaju finansijski problemi sa kojima se suočavaju Katalonci, međutim prioritet kluba je povratak na vrhunsku scenu te nema dileme da će biti spremni da se odreknu novca u slučaju procene da je Silva rešenje za "devetku" za kojom tragaju.

Podsetimo, Silva je u Ajntraht stigao u septembru 2020. godine za obeštećenje od 3.000.000 evra i tokom jeseni, pod komandom Adija Hutera, prešao je put od otpisanog igrača do jednog od najefikasnijih ofanzivaca na Starom kontinentu.


tagovi

Andre SilvaBarselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara