(©Reuters)
(©Reuters)

Prandeli: Nije bilo nepoštovanja, deo javnosti ispunjen zlobom iznosi izmišljene rekonstrukcije

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.03.21. | 18:14

Iskusni strateg demantovao tvrdnje dela javnosti

Ostavka Čezarea Prandelija na mestu šefa stručnog štaba Fiorentine iznenadlia je sportsku javnost na Apeninima i inicirala brojne polemike povodom odluke iskusnog stratega. Između ostalog govorilo se o nedostatku poštovanja od strane igrača, u javnosti su se pojavile navodne zvučne poruke pojedinih fudbalera iz kojih je mogla da se nasluti loša atmosfera, a Italijan je odlučio da se oglasi tim povodom.

Izabrane vesti

"Prošlo je nekoliko dana otkako sam doneo bolnu, vrlo bolnu odluku i shvatam da verovatno neko nije razumeo pravo značenje mog postupka“, rekao je Prandeli u izjavi za ANSA.

Istusni trener koji je na klupu člana Serije A seo u novembru 2020. godine na 23 susreta koliko je predvodio Fiorentinu ostvario je po šest pobeda i remija, uz 11 poraza. Međutim, iako je u drugom mandatu na kormilu Fiorentine Prandeli uspeo da na ekipu prenese željenu filozofiju posle poraza od Milana (2:3) napustio je tim i najavio odlazak u penziju rekavši da “mora da pronađe sebe“.

"Nije postojalo nepoštovanje u odnosu mene i igrača. Deo javnosti puni društvene medije zlobom, izmišljenim rekonstrukcijama činjenica koje nikada nisu postojale. Iako se radi o manjini, takvi postupci imaju veoma negativan efekat. Moram da ukažem na ovo i iznesem stav, to dugujem porodici, klubu i pre svega igračima koji me nikada nisu nepoštovali ili prema meni imali uvredljivo ponašanje. Apelujem na odgovornost svih, verujem u istinu i ne sledim one bez morala i etike", rekao je Prandeli.

Mesto upražnjeno odlaskom Prandelija zauzeo je Đuzepe Jakini, trener sa kojim je Fiorentina i počela sezonu. Strategu koji je Violu vodio u periodu od decembra 2019. do novembra 2020. godine primarni zadatak biće da do kraja sezone održi korak u odnosu na timove iz opasne zone od kojih je posle 28 kola udaljen sedam bodova i uz učinak od sedam pobeda, osam remija i 13 poraza zauzima 14. mesto..


tagovi

Ćezare Prandeli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara