Mauricio Sari (Foto: Reuters)
Mauricio Sari (Foto: Reuters)

Pre dve nedelje 'majstor fudbala', sad pod znakom pitanja

Vreme čitanja: 3min | sre. 28.02.24. | 17:31

Prvom čoveku Lacija Klaudiju Lotitu nisu se dopale reči Mauricija Sarija od kojeg traži da prestane da traži izgovore i preuzme odgovornost

Za nepune dve nedelje euforiju izazvanu trijumfom nad Bajernom na Olimpiku zamenile su tenzije. Dva prvenstvena poraza u Seriji A u razmaku od desetak dana učinila su da čelnim ljudima Lacija presedne pobeda u prvom meču osmine finala Lige šampiona protiv minhenskog kluba, jer sve i da u revanšu odbrane minimalnu prednost neće im mnogo značiti ukoliko ostanu bez mesta u elitnom evropskom takmičenju za narednu sezonu.

Posle poraza od Bolonje i Fjorentine, direktnih rivala u borbi za četvrto i peto mesto u Seriji A – od kojeg je Lacio udaljen šest bodova - sve su veće šanse da scenario bude baš taj, možda i gori, pošto je posle 26 rundi rimski klub na osmom mestu sa 40 bodova. Ko bi rekao da je reč o istom onom timu što je prošlu sezonu završio kao vicešampion, uz epitet druge najbolje odbrane na Čizmi.

Izabrane vesti

Lacio je tada na 38 utakmica u Seriji A primio svega 30 golova, dva manje jedino od šampiona Napolija. Trenutno, na 12 rundi pre kraja šampionata, njegova mreža već se tresla 28 puta, tek četiri puta manje nego što je on pogađao protivničke. Dakle, više od jednog puta po meču u proseku.

Mauricio Sari posebno loše je podneo neuspeh na Artemio Frankiju te je posle istog naglasio da bi "svako trebao da preuzme svoj deo odgovornosti", dodavši kako je "u julu delovalo da je klub jasan po pitanju toga ko odlučuje o transferima", poručivši upravi Lacija da nije dobio njenu adekvatnu podršku u prelaznom roku.

Klaudiju Lotitu reči 65-godišnjeg Napolitanca nimalo se nisu dopale. Prvi čovek Bjankoćelesta je u prethodne dve i po godine uglavnom branio svog trenera i isticao njegov opsesivan pristup radu na terenu i van njega. Baš uoči prvog meča sa Bajernom na Olimpiku – ima tome tek dve nedelje – nazvao ga je 'majstorom fudbala', posle okršaja sa Bavarcim uveravao kako je budućnost Lacija sjajna, ali se u međuvremenu ona našla u izmaglici. U pitanje su je doveli pomenuti porazi u prvenstvu. I ne samo njegovu, već i Sarijevu, sve posle izjava bivšeg trenera Čelsija sa konferencije za štampu u Firenci.

Mesađero u današnjem izdanju navodi da Lotito nije najbolje primio Sarijeve izjave te da zbog toga tenzije u Formelu naglo rastu, kao i šanse za rastanak rimskog kluba sa strategom na kraju sezone, što je indirektno poručio u kratkoj izjavi za rimski list.

"Tim je jak, takmičarski, Sari bi trebalo trebalo da preuzme odgovornost zajedno sa timom, umesto da uvek nalazi alibije. Tržište nema nikakve veze sa porazom od Fjorentine i ostalih devet. Na kraju sezone daćemo konačnu procenu", prenosi Mesađero Lotitove reči.

Sarijev ugovor sa rimskim klubom ističe juna 2025. godine, ali posle svega izrečenog ne treba da začudi ukoliko Italijan postane 'bivši' već ovog leta. A, do pre samo dve nedelje bio je 'majstor fudbala'...


tagovi

Mauricio SariKlaudio LotitoLacio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara