Riki Puć slavi pogodak sa Leom Mesijem (©Reuters)
Riki Puć slavi pogodak sa Leom Mesijem (©Reuters)

Pre tri godine debitovao za Barsu, sad će za Galaksi

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.08.22. | 23:15

MLS: Riki Puć noćas bi trebalo da zaigra za svoj novi tim protiv Sijetla

Pre više od tri godine, kao supertalentovani tinejdžer u jednom od najvećih svetskih klubova, Riki Puć je debitovao za Barselonu. Momak iz Matadepera je briljirao u klupskoj akademiji, koja se ubraja među najbolje za razvoj mladih igrača. Izgledao je kao da pripada prvom timu, sada i odmah, i bio je najavljen kao sledeći sjajni vezista koji će izaći iz čuvene La Masije.

Tehnički potkovan, kreativni vezni igrač je upisao 57 nastupa za Barselonu, ali se nikada nije afirmisao kao prvotimac. Puć je odlučio da ode negde, gde će imati redovne minute, kako bi nastavio da se razvija. Nije prvi i sigurno neće biti poslednji koji nije uspeo da ostavi trag u Blaugrani, a u tom trenutku druge ekipe iz Primere stoje u redu da potpišu igrača njegovog kalibra.

Izabrane vesti

Međutim, vezista nije ostao u Španiji ovog leta. Umesto toga, prihvatio je ponudu iz LA Galaksija i otisnuo se "preko bare". Sada, nekoliko dana posle 23. rođendana,

Puć je spreman da obnovi karijeru u MLS-u, možda postavljajući novu stazu za igrače koji će doći posle njega.

"Dugo sam u ligi, od početka. Napravili smo jedno od najznačajnijih potpisa u istoriji lige. Imati mladog igrača njegovog kvaliteta koji odlazi iz velikog kluba i pored svih ponuda izabere Galaksi kako bi se razvijao, to je izuzetno veliko priznanje za ligu", rekao je glavni trener Galaksija Greg Vani.

04.00: (1,95) LA Galaksi (3,60) Sijetl (3,80)

Barselona je insistirala na klauzuli o otkupu kao deo transfera - što znači da bi mogla da ga ponovo potpiše po unapred utvrđenoj ceni - kao i na klauzuli o prodaji od 50 odsto. u Blaugrani očigledno i dalje veruju u talenat Rikija Puća.

Omaleni vezista jedva čeka da započne karijeru u El Eju, gde ima pravo da debituje noćas na domaćem meču protiv Sijetl Saundersa (04.00).

"Nisam mogao da zamislim da me ovaj klub zove. Dobio sam veliku podršku navijača kada sam stigao na aerodrom. Objekti su fantastični", rekao je Puć, koji kao da je u Grad anđela došao iz nekog španskog četvrtoligaša.

Sa 23 godine Španac ima dugu karijeru pred sobom. Ako ovde sve prođe kako treba, uvek može da se vrati u Evropu. MLS sve više postaje mesto za mlade igrače, dokazao je to i srpski napadač Dejan Joveljić. Nekadašnji špic Crvene zvezde eksplodirao je ove sezone i sa devet pogodaka je drugi strelac ekipe, odmah iza legendarnog Čičarita Ernandeza.

"Volim da rizikujem. Ovo je dobra prilika, i liga za mlade igrače. Verujte mi, u narednim godinama videćete više mladih igrača koji dolaze ovde", poručio je Puć.

---------------------

Prognozziraj besplatno Mozzart Bet Superligu za milionski nagradni fond

--------------------

MLS

Subota

04.00: (1,95) LA Galaksi (3,60) Sijetl (3,80)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

MLSLA GalaksiSijetl SaundersRiki Puć

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara