Prefinjena tehnika Zvezdinog bisera: Još u prijemu sam video gol

Vreme čitanja: 3min | čet. 04.04.24. | 08:27

Jovan Šljivić obeležio pobedu ekipe Vlada Milojevića nad Traktoristima, Milojević traži veću agresivnost u defanzivi od talentovanog veziste

Još jedno Zvezdino dete je ispunilo prve dečačke snove. Jovan Šljivić je protiv IMT-a bio jedan od najzaslužnijih za osvajanje bodova koji su crveno-bele za korak približili odbrani šampionske titule, ali je i nagovestio da je ušao u završni proces igračkog sazrevanja na stadionu "Rajko Mitić".

Šljiviću je ovo bio treći prvenstveni start ovog proleća, ušao je nadahnuto u meč, a onda već u četvrtom minutu utakmice demonstrirao prefinjenu tehniku i preciznim udarcem u sam ugao matirao Aleksandra Kneževića.

Izabrane vesti

Taj trenutak je drastično olakšao posao domaćinu, koji nije blistao na sinoćnoj utakmici, ali je rutinski stigao do planiranog trijumfa.

„Svakako da je to jedan od dečačkih snova, pogotovo što sam ponikao u omladinskoj školi Crvene zvezde. To je nešto što sam želeo još u omladinskim kategorijama, taj san se konačno ostvario“, rekao je Šljivić nakon utakmice sa Traktoristima.

Dobra stvar za mladog igrača je to što je svestan da ispred sebe ima mnogo prostora za napredak.

„Odigrao sam dobar meč, sigurno da taj gol upada u oči, ali mislim da mogu mnogo bolje i verujem da ću imati još bolje partije i igre, nadam se i sa još više golova“.

Sve kod postignutog gola je odrađeno tehnički perfektno od strane momka stasalog iza južne tribine stadiona "Rajko Mitić".

„Još u prijemu sam, iskreno, video gol, verovao sam da imam šansu da ga postignem. Od početka sam imao to u glavi, hvala Bogu da se to i ostvarilo“.

Šef struke crveno-belih je naravno imao šta i da zameri u Jovanovoj igri.

„Možda ta defanziva, da budem agresivniji, ali mislim da ću kroz naredne partije, ukoliko budem igrao, popraviti to. Verujem da sve te greške možemo da svedemo na minimum“.

Četiri boda prednosti u odnosu na večitog rivala pozivaju na maksimalnu koncentraciju u taboru Vladana Milojevića.

„Mislim da možemo da pružamo još bolje partije, ciljamo sve pobede do kraja prvenstva i težimo ka tome da u svakoj utakmici igramo sve bolje i bolje. Rastemo kao ekipa svaku utakmicu“.

Utisak je da se Šljivić zasad mnogo lagodnije oseća kada se igraju mečevi na "Marakani", od onih u gostima.

„Svakako da je lepše igrati kod kuće, veća je uživancija igrati na Marakani. To je stvarno jedna privilegija. Možda je zbog ambijenta i navijača lakše da se igra, ali treba da težimo ka tome da budemo najbolji gde god da igramo“.

Način na koji su se Jovan Mijatović i Kosta Nedeljković predstavili inostranim klubovima i ostvarili zapažene transfere, sasvim sigurno predstavlja dodatni podstrek i za ostale mlade igrače crveno-belih.

„Naravno, zbog toga igram fudbal, verujem da mogu, ali prvenstveno želim da ostvarim ciljeve u Crvenoj zvezdi, da igram što bolje moguće, a onda o tom-potom, videćemo za dalje“.

Šljivića mnogi porede sa Mirkom Ivanićem i veruju da može da dostigne nivo odličnog veziste iz Bačkog Jarka.

„Svakako da je to lepo poređenje i da mi je drago zbog toga. Mislim da zasigurno mogu da dođem do tog nivoa, težim ka tome. Videćemo, teren je merilo“.

Šljivić nedavno sa omladinskom selekcijom Srbije nije uspeo da ostvari plasman na Evropsko prvenstvo, u konkurenciji Danske, Portugalije i Grčke.

„Iskreno, velika žal, ciljali smo plasman na Evropsko prvenstvo. Grupa koja je posebna, svašta je prošla, zbog toga smo svi tužni što nismo uspeli da prođemo dalje. Šta da kažem, velika je grehota, ali šta da se radi, moramo da se spremamo za naredne izazove“, zaključio je Šljivić.



tagovi

Jovan Šljivić

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara