Šarl De Ketelare (©AFP)
Šarl De Ketelare (©AFP)

Pregovori udarili u zid, Milan sve dalje od prve letnje želje Šarla De Ketelarea

Vreme čitanja: 2min | sub. 23.07.22. | 14:41

Klub Briž ne popušta, a navodno na stolu ima i unosniju ponudu iz Premijer lige

Od kako je počeo letnji prelazni rok, Milan je krenuo sa operacijom Šarl De Ketelare. Postavio je talentovanog Belgijanca kao prvu letnju metu i polako opipavao puls Klub Briža. Stigao je do ponude od 30.000.000 evra, a spreman je da Belgijancima potencijalno uplati još 2.000.000 evra na ime bonusa. Ipak, iako je trostruki uzastopni osvajač Župlier pro lige možda spreman da ide i ispod 35.000.000 evra, ne može da spusti zahteve koliko bi Rosoneri voleli.

Italijanski mediji, počevši od Gazete delo Sport, tvrde da je transfer sve dalje od realizacije. Nisu ipak spremni da napišu i da je propao, iako ističu da je Lids ponovo ušao u priču. Belgijski HLN s druge strane ističe da je prvak Italije zasad odustao od ideje da preseli De Ketelarea u svoje redove.

Izabrane vesti

Razlikuju se izveštaji sa Apenina i iz Belgije u određenim detaljima, ali svima je zajedničko - pregovori su udarili u zid. HLN piše da je Briž spreman da minimalno ode ispod cene od 35.000.000 evra, ali da je pomenuta Milanova ponuda poslednja. Izgleda da je prepreka od par miliona evra nepremostiva za Rosonere u ovom trenutku.

Gazeta takođe prenosi saznanja da se Lids ponovo umešao i da nudi više od sume koju Briž traži. Da je za De Ketelarea spreman da plati 37.000.000 evra.

U narednih par dana će se sve znati. Najkasnije do utorka. Na potezu je Milan. Briž će u nedelju otpočeti odbranu trona u Belgiji, a De Ketelare najverovatnije neće biti starter. Svesni su u redovima prvaka Belgije da će ga teško zadržati, bili su voljni da posluju sa Milanom, čak i pored veće ponude iz Engleske. Ipak, ispod određene cifre ne žele da idu.

S ozbirom da se iz minuta u minut šanse za prelazak 21-godišnjeg veziste na San Siro smanjuju, rukovodstvo Rosonera bi moglo da se okrene alternativnim rešenjima. Prva opcija bi tako naprasno mogao da postane Hakim Zijeh iz Čelsija, a na listi direktor kluba Paola Maldinija i Frederika Masare su i imena Pjotra Zjelinskog iz Napolija, pa i Nikola Zaniola iz Rome.

Milan je ovog leta otkupio ugovore Žuniora Mesijasa i Alesandra Florencija koji su minulu sezonu proveli na pozajmici u klubu. Jedini novajlija zasada je Divok Origi koji je došao kao slobodan igrač, nakon što mu je istekao ugovor sa Liveprulom.


tagovi

Letnji prelazni rok 2022Šarl de KetelarHakim ZijehPjotr ZjelinskiNikolo Zaniolo

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara