Kevin Velasko i Vilijam Para (©AFP)
Kevin Velasko i Vilijam Para (©AFP)

Prekid šestogodišnje suše ili prva dupla kruna u istoriji

Vreme čitanja: 3min | ned. 19.12.21. | 22:25

Kolumbija 1: Deportivo Kali dočekuje Deportes Tolimu u sklopu prvog meča finala Klausure

Samo 180 minuta deli kolumbijski profesionalni fudbal od upoznavanja novog šampiona ili potvrde da je jedan sastav superioran u 2021. Deportivo Kali se bori da prekine šestogodišnju sušu bez ligaške krune, dok se Deportes Tolima nada duploj kruni. Kali i Tolima, protagonisti finala, započinju noćas prvi duel finala Klausure na Palmaseki (23.55).

Stadion Verdiblankosa je potpuno rasprodat za premijerni duel finale bitke. Tim iz Valje del Kauke poslednji put se radovao 2015. godine, i pred novogodišnje praznike cilja desetu prvoligašku titulu. Sa druge trane, aktuelni šampiona formata Apertura iz Ibagea pokušaće da ponove podvig iz juna meseca i tako dođu do četiri "zvezdice" u Kolumbiji. To bi mu Deportes Tolimi bila prva dupla kruna.

Izabrane vesti

23.55: (2,15) Deportivo Kali (3,05) Deportes Tolima (3,90)

Deportivo Kali je imao interesantan put do završne faze. Dolazak Rafaela Dudamela na kormilo Verdiblankosa početkom septembra promenio je tok sezone u Kaliju. Depor se trgao i u ligaškom delu takmičenja završio na sedmom mestu sa 31 bodom. U narednoj rundi ekipa iz Kalija je delila zonu sa Atletiko Nasionalom, Juniorom i Pereirom, i tamo je pokazao svoju najbolju verziju i pre poslednjeg kola ostvario plasman u finale kao lider Grupe A.

Sa druge strane, Tolima je bila treća na tabeli osnovnog dela Klausure. Ostvarila je devet pobeda, devet remija i samo dva poraza i završila iza Nasionala i Miljonariosa. U doigravanju je sastav iz Ibagea demonstrirao doslednost i nepobedivost. Strepeo je do kraja, ali je izjednačenje sa Alijansom Petrolero poslednjeg dana bilo dovoljno da se kao prvoplasiran u Grupi B domogne finalne borbe.

Deportivo Kali i Deportes Tolima sastaće se u finalu kolumbijske lige drugi put u istoriji kratkih turnira. Pre 18 godina borili su se za zvanje šampiona 2003. Bilo je to pozitivno sećanje na tim iz Ibagea, koji je pobedio na penale i osvojio prvu titulu u kolumbijskom profesionalnom fudbalu.Teo Gutijerez vođa Kalija, Kaisedo glavni problem za Tolimu. Bivši napadač kolumbijske reprezentacije

Teo Gutijerez je simbol i amblem Dudamelovog tima. Pošto se Venecuelanac latio mesto trenera, kapiten je preuzeo igru tima. Ponašajući se kao vezni igrač u formaciji 4-2-3-1 i sa puno slobode kretanja u poslednjoj četvrtini terena, Gutijerez se ujedinio sa svojom najboljom verzijom. Sa Anhelom Rodrigezom i Haroldom Presijadom čini trozubac koji je dao 19 golova u Ligi.

U Deportes Tolimi čekaju oporavak Huana Fernanda Kaiseda, heroja u prvom polugodištu 2021, koji ima mišićnu nelagodnost koja ga je sprečila da igra u završnici grupne faze. Ipak, posle kvalifikacija, igrač je nagovestio da će pokušati da zaigra u Palmiri. Kormilar Ernan Tores će ga čekati do poslednjeg minuta.

Revanš susret u Ibageu na programu je kroz tri dana.

KOLUMBIJA 1, KLAUSURA - FINALE, PRVI MEČ

Nedelja

23.55: (2,15) Deportivo Kali (3,05) Deportes Tolima (3,90)

*** kvote su podložne promenama

---------------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

--------------------------------------------------



tagovi

Kolumbija 1Deportivo KaliDeportes TolimaJužna Amerika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara