Detalj sa meča Albanija - Poljska (©Reuters)
Detalj sa meča Albanija - Poljska (©Reuters)

Prekid u Tirani odložio slavlje Poljaka, Englezi se kockaju s prvim mestom (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 12.10.21. | 22:21

Mađarska odnela bod sa Vemblija i napravila veliku uslugu Poljacima

Do osmog kola delovalo je da su Englezi sigurni na prvom mestu Grupe I kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, međutim, remijem sa Mađarskom na svom stadionu izabranici Gereta Sautgejta zakomplikovali su sebi situaciju.

Umesto rutinskih duela sa Albanijom i San Marinom, viceprvaci Evrope moraće da budu maksimalno koncentrisani i vode računa da ne kiksnu, jer im za vratom diše Poljska.

Izabrane vesti

Robert Levandovski i saigrači uspeli su da slave u Tirani protiv direktnog rivala za drugo mesto, Albanije, ali i neočekivano dobili šansu da kao prvi završe grupu, odnosno da se plasiraju direktno u Katar.

Omogućio im je to Roland Šalai pogotkom iz penala u 24. minutu. Zapravo, zasluge više idu na račun nespretnog Luka Šoa, koji je hteo da ispuca loptu daleko od svog kaznenog, ali je učinio to nespretno, previsoko podigao nogu i šutnuo u glavu Loika Nega.

Uspeli su Englezi na vreme da izjednače, u 37. minutu preko Džona Stouna posle centaršuta iz prekida, ali ne i da potpuno preokrenu rezultat.

Prvi put još od 2017. Hari Kejn nije dao gol u nekom meču kvalifikacija, a njegov slab golgeterski učinak ove sezone osetio se i u igri nacionalnog tima, pa ga je Sautgejt zamenio petnaestak minuta pre kraja uvođenjem Temija Ejbrahama. Videlo se na licu Totenhemovog kapitena da mu ne prija takav potez selektora, ali i da je svestan svog slabog izdanja.

Ono što je do njih, Poljaci su uradili u Tirani. Uspeli su da savladaju Albaniju pogotkom Karola Sviderskog u 77. minutu, kada je lepo reagovao na drugoj stativi posle centaršuta Mateuša Kliča.

Taj pogodak izazvao je gnev domaće publike, poletele se u flašice s vodom ka gostujućim igračima, pa je sudija Klemen Turpin iz Francuske povukao igrače sa terena. Prekid je trajao desetak minuta, a po povratku sa odmora gosti su sačuvali gol prednosti i sada imaju tri boda manje od Engleske, a dva više od večerašnjeg rivala.

Incidenata je bilo i u Londonu, gde su se navijači Mađarske sukobili sa obezbeđenjem stadiona. Navodno jer su redari hteli da privedu osobu koja je uzvikivala rasističke slogane.

Parovi poslednja dva kola, koja se igraju u novembru, su: Engleska - Albanija, Andora - Poljska i Mađarska - San Marino, pa Poljska - Mađarska, San Marino - Engleska i Albanija - Andora.

GRUPA I

Albanija - Poljska 0:1 (0:0)

/Sviderski 77/

Engleska - Mađarska 1:1 (1:1)

/Stouns 37 - Šalai 24/

San Marino - Andora 0:3 (0:1)

/Pujol 10, Moreno 55, Betriu 89/



tagovi

MađarskaEngleskaGaret SautgejtHari KejnRobert Levandovskinavijači

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara