Sudija Đani Sikazve i selektor Tunisa u raspravi (Reuters) (
Sudija Đani Sikazve i selektor Tunisa u raspravi (Reuters) (

Prekinuo meč ranije na KAN-u, a sad se pravda: Bog mi je rekao sviram kraj, mogao sam da završim u sanduku

Vreme čitanja: 2min | sre. 02.02.22. | 06:19

Kontraverzni sudija Đani Sikazve ima alibi za postupke na meču Tunis - Mali

Đani Sikazve je sudija koji je 12. januara napravio skandal na Afričkom kupu nacija odsviravši ranije kraj na utakmici Tunisa i Malija. Prvo je dunuo u pištaljku u 85. minutu, na opomenu da nije vreme, označio je nastavak meča, pa opet svirnuo kraj par sekundi pre steka 90. minuta.

Na konferenciji posle utakmice, zvaničnici Afričke fudbalske konfederacije naredili su da se odigraju dodatni minuti, ali su razočarani i besni Tunišani koji su izgubili 1:0, odbili zahtev.

Izabrane vesti

U svakom slučaju, čovek o kojem su brujali mnogi svetski mediji, par nedelja kasnije, oglasio se objašnjenjem za svoj postupak. Koliko ubedljivim, procenite sami.

"Doktori su mi rekli da temperatura mog tela ne pada. Da je prošlo još malo vremena, završio bih u komi i to bi bio kraj. Bog mi je rekao da prekinem meč. On me je spasao", rekao je Sikazve za BBC.

Nastavio je priču čovek koji u sudijskom CV-ju ima još nekoliko neprimerenih odluka i poteza.

"Viđao sam ljude kako se sa dužnosti van zemlje vraćaju u sanduku i ja sam mogao tako da se vratim. Imao sam sreće što nisam završio u komi. Onda bi priča bila potpuno drugačija", zaključio je arbitar.

Krovna organizacija afričkog fudbala nije izrekla nikakvu sankciju Sikazveu pošto je pet dana nakon incidenta bio u VAR-sobi na meču Gabona i Maroka, pre nego što se konačno vratio u rodnu Zambiju.


tagovi

sudijaAfrički kup nacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara