Fudbaleri Sankt Paulija (©AFP)
Fudbaleri Sankt Paulija (©AFP)

Prekretnica za Pirate i povratak Burgštalera

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.01.21. | 10:44

Sankt Pauli u derbiju začelja gostuje fenjerašu Virburgeru, pojačan oporavljenim špicem i dvojicom novajlija

Situacija nije nezavidna kao kod Šalkea, ali je alarmantna. Pirati su produžili sportski pad porazom od Grojtera 1:2 pre tri dana. Nalaze se u seriji od 11 mečeva bez pobede u ligi, a večeras ih očekuje možda i ključan dvoboj sa Vircburgerom, u okviru zaostalog susreta 12. kola Cvajte (18.30). Mogla bi to da bude prekretnica za Sankt Pauli, koji je četiri boda iznad fenjeraša Kikersa i pobedom bi došao do daha i omirisao slobodu.

Sve je, dakle, jasno. Slavljem nad najslabijim timom u ligi i direktnim konkurentom za opstanak ekipa sa Milerntora bi stigla na korak do crte koja razdvaja bezbrižne i ugrožene. Ali pogled na tabelu pokazuje da sastav iz Hamburga očekuje velika bitka za ostanak u ligi, jer je Regenzburg na 14. mestu već devet bodova daleko. Prognoze da će dva do tri tima iz kvarteta Braunšvajg, Sandhauzen, Sankt Pauli i Vircburg morati u Treću ligu nisu daleko od istine.

Izabrane vesti

Kormilar Sankt Paulija Timo Šulc, igračka legenda Pirata, i dalje uživa poverenje klupskih čelnika. Međutim, stvari bi mogle da se promene posle sudara sa Kikersima. Potencijalni neuspeh verovatno bi doneo preispitivanja unutar kluba, jer nije nikakva tajna da je letošnje angažovanje početnika Šulca na poziciju trenera bio eksperiment. Nekadašnji vezista je s pravom dugo imao zaštitu, više zbog zaostavštine, ali i činjenice da je njegov tim na trenutke pokazivao dobar fudbal. Ipak, bitni su rezultati, a sa skorom od samo jedne pobede i osam bodova u 13 utakmica, nije teško zaključiti da se radi o neuspehu.

I pre šest sezone Sankt Pauli je takođe bio pretposlednji posle 13 utakmica, ali je tada ostvario tri pobede i sakupio 12 bodova. Zahvaljujući boljim izdanjima tokom proleća Pirati su uspeli da ostanu u ligi. Svetlo na kraju tunela u Milerntoru vide posle angažovanja golmana Dejana Stojanovića i napadača Omara Marmuša. Makedonac je stigao na pozajmicu iz Midlzbra, a Egipćanin je ustupljen do kraja sezone od strane Volfzburga. Takođe, povratak Gvida Burgštalera daje nadu. Iskusni špic se oporavio i posle dužeg odsustva bi mogao da zauzme mesto u navali Pirata.

CVAJTA - ZAOSTALI MEČ 12. KOLA

Sreda

18.30: (2,70) Vircburger (3,15) Sankt Pauli (2,70)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

VircburgSankt PauliCvajta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara