PRELAZNI ROK - ITALIJA: Maestralna Parma, Milan ostvario plan B, Juventusove manipulacije, Interova štednja

Vreme čitanja: 14min | uto. 02.02.21. | 17:45

Atalanta opet skautirala, Napoli, Sasuolo, Lacio i Sampdorija prespavali prelazni rok, Verona, Roma i Kaljari zaslužuju pohvale, sramota za Bolonju, crno se piše Krotoneu

Bio je ovo skroman prelazni rok u celom svetu, pa ni poslovično štedljivi Italijani nisu bili ništa izdašniji. Finansijska kriza je pogodila i italijanski fudbal, pa su neki klubovi bukvalno prespavali zimsku fudbalsku pijacu. Naravno, Italijani su koristili svoju omiljenu strategiju u pregovorima – beskrajne pozajmice sa raznim opcijama, klauzulama, bonusima, procentima... Sve se radilo kako se ne bi sada trošio novac kojeg nema. Ali i za ovo će jednoga dana računi morati da stignu na naplatu.

Sa rezimeom prelaznog roka u Seriji A krećemo po abecednom redu, jer je teško napraviti neku kvalitativnu komparaciju.

Izabrane vesti

ATALANTA

Ceo prelazni rok u Bergamu je prošao u kontroverzi oko otpisanog Papua Gomeza. Na kraju je Atalanta izboksovala da ikona kluba ne ode u neki konkurentski klub i prodala ga Sevilji. Doduše, za duplo manje para od onoga što je tražila, ali makar nije otišao u Inter, Romu, Napoli... Zamenila ga je talentovanim Viktorom Kovalenkom iz Šahtjora, kojeg je uzela ispod svake realne cene jer mu je isticao ugovor. Takođe, Gasperini je skratio spisak beskorisnih bekova. Atalanta je raskinula letošnje pozajmice Mohike, Piinija i Depaolija, a na njihova mesta je dovela jednog, ali vrednog. Joahim Mele iz Genka je lepo i plaćen, ali ima potencijal da krene Kontijevim, Kastanjinim, Hateburovim, Gosensinim stopama... Manje, više isti je to tim jer smo već navikli na Atalantu bez Papua prethodnih nedelja i videlo se da se njegov odlazak ne oseća mnogo. Još ako proradi Kovalenko...

Došli: Joahim Mele (Genk, 11.000.000), Viktor Kovalenko (Šahtjor, 700.000)

Otišli: Amad Dijalo (Mančester Junajted 21.000.000 plus bonusi), Alehandro Gomez (Sevilja, 5.500.000), Kristijan Piini (Valensija, kraj pozajmice), Marko Tuminelo (SPAL, pozajmica), Johan Mohika (Đirona, kraj pozajmice), Fabio Depaoli (Sampdorija, kraj pozajmice).

BENEVENTO

Mnogo se tu nešto planiralo, očekivalo i pričalo, ali nije toliko i urađeno. Na kraju, Veštice su zaista dovele igrače na dve pozicije koje su bile problematične, ali je utisak da su ciljale neka bolje rešenja. Depaoli je solidan bek, ali je potpuno van forme. Napadač Adolfo Gajić je još jedan igrač koji je došao bez samopouzdanja. Čini se da je bio tek daleka alternativa pošto Benevento nije uspeo da dovede Pinamontija, Edera, Zazu, Kornelijusa, Lamersa, Lazanju... Doduše, troškovi su minimalni pošto ne moraju da otkupe Depaolija i Gajića. Borba za opstanak je daleko, pa Benevento suštinski ne može mnogo da izgubi.

Došli: Adolfo Gajić (CSKA Moskva, pozajmica), Fabio Depaoli (Sampdorija, pozajmica)

Otišli: Kristijan Mađo (Leče, slobodan igrač).

BOLONJA

Katastrofa! Tako se može nazvati posao Valtera Sabatinija ove zime. Ili mu je vlasnik zatvorio slavinu za pojačanja ili je stari vuk izgubio osećaj i kontakte. Bilo je kristalno jasno da su Bolonji potrebni novi štoperi i ozbiljan napadač. U srce odbrane su odvedeni nepouzdani Sumaro, koji je već pao na ispitu u Seriji A, i talentovani Bugarin Antov. Ali ako se zna da su se očekivali Rugani ili Nkulu, jasno je kako je Bolonja prošla. A šta tek reći za napadača. Bolonja je očajnički vapila za gol-igračem, želje su bili Arnautović (Šangaj), Nsame (Jang Bojs), Sviderski (PAOK), Martinez (Amerika), Zaza (Torino), Ingleze (Parma), Lovrić (Lokomotiva), Nijang (Ren)... Na kraju nije došao niko! Siniša Mihajlović ima puno pravo da se smatra izdanim od rukovodstva kluba u zimskom prelaznom roku.

Došli: Valentin Antov (CSKA Sofija, pozajmica, 500.000), Adama Sumaro (Lil, pozajmica), Paolo Farago (Kaljari, pozajmica)

Otišli: Stefano Densvil (Briž, pozajmica), Arturo Kalabrezi (Kaljari, pozajmica), Nehuen Pas (Kajzeri, pozajmica), Ordži Okvonkvo (Ređina, pozajmica), Majkl Kingsli (Ređina, pozajmica).

KALJARI

Po nama, Kaljari je jedan od klubova koji su uradili najbolji posao ove zime. A pre svega zaslužuju čestitke što su usred serije katastrofalnih rezultata i javne galame o otkazu treneru odlučili da udare kontru i produže ugovor treneru Di Frančesku. Kao i da ga nagrade pojačanjima. Uspeli su da vrate Radžu Najnoglana pod svojim uslovima, a ne onima koje im je Inter diktirao letos i zbog kojih je tada propao transfer. Di Frančesku je doveden i Alfred Dankan, njegov đak iz Sasuola koji je svakako bolje rešenje od Olive. Umesto matorog Pisakanea je u srce odbrane stigao Rugani i biće to sjajan tandem sa Godinom. Nisu uspeli da dovedu Pulgara u vezu, ali bi mogli da angažuju slobodnog Lasea Šenea o kojem se danas šuška. Možda su još mogli da dovedu i rezervnog levog beka, ali i tu ima rešenja – Kvadvo Asamoa je slobodan. Sa tri nova startera, Sardi su svakako jači nego pre zimske pijace.

Došli: Alferd Dankan (Fjorentina, 1.000.000, pozajmica), Radža Najngolan (Inter, pozajmica), Arturo Kalabrezi (Bolonja, pozajmica), Danijele Rugani (Juventus, pozajmica), Alesandro Dejola (Specija, pozajmica).

Otišli: Fabio Pisakane (Leče, pozajmica), Paolo Farago (Bolonja, pozajmica), Marko Pajač (Breša, pozajmica), Kristijan Oliva (Valensija, pozajmica), Adam Una (Napoli, kraj pozajmice), Valter Birsa (bez kluba, raskid ugovora)

KROTONE

Krotone ne ulazi slabiji u nastavak sezone posle zimskog prelaznog roka, već jači. Ali to neće biti dovoljno. Napadač Di Karmine iz Verone je prilično skromno pojačanje, a krilo Adam Una je specifičan tip kojem se nikada ne zna na koju nogu će ustati i definitivno nije sigurica za ekipu kojoj gori pod nogama. Moglo je to, i moralo, mnogo bolje. A opet, pitanje je: Da li Krotone ima para za bilo šta bolje?

Došli: Samuel di Karmine (Verona, pozajmica), Adam Una (Napoli, pozajmica)

Otišli: Tomislav Gomelt (Den Hag, slobodan igrač), Đovani Kroata (Empoli, pozajmica).

FJORENTINA

Slabo, slabo, slabo... Napravljene su samo kozmetičke promene. Lirolu je na desnom boku zamenio Malki, dok je umesto Kutronea u špic došao Kokorin. Niko ne može da se zakune da su došli bolji igrači od onih koji su otišli. Možda će Kokorin proigrati, ali je reč o jako čudnom karakteru kojem fudbalsko umeće nikada nije bilo problem, ali jeste ’nenameštena’ glava. Kada se na to doda da je Viola izgubila Dankana i Saponaru u rotaciji veznog reda, a da nije dovela nijednu zamenu poput toliko željenog Toreire, jasno je da je oslabljena posle zimske pijace. Na kraju, nije uspela da se reši ni Pulgara, ni Kuamea koji su već viđeni na izlaznim vratima. Slaba januarska pijaca u Toskani.

Došli: Aleksandar Kokorin (Spartak Moskva, pozajmica, 4.500.000), Kevin Malki (Napoli, pozajmica), Antonio Rosati (Torino, pozajmica)

Otišli: Alfred Dankan (Kaljari, 1.000.000, pozajmica), Pedro (Flamengo, 14.000.000, otkup pozajmice), Pol Lirola (Marselj, pozajmica), Rikardo Saponara (Specija, pozajmica), Patrik Kutrone (Vulverhempton, kraj pozajmice)

ĐENOVA

Po običaju, Đenova je uvek među najzauzetijim klubovima u prelaznim rokovima. Gazda Preziosi voli da menja, pa je i ove zime tumbao ekipu. Onguene u odbrani i Strotman u vezi su pojačanja za startnih 11. Bolja od Banija, Leragera i Strurara koji su otišli i zato Đenovi ide prelazna ocena. Recimo, neka „šestica”. Ipak, utisak je da su Grifoni morali da dovedu još jednog štopera (Koli, Facio...) i pogotovo napadača. Pokušavali su u finišu pijace da dogovore pozajmice Kabrala, Lamersa, Nijanga, Ričija, ali nisu uspeli. Zato je Skamaka i ostao. Finansijski bilans je popravljen zahvaljujući „mutljavini” sa Juventusom, ali to je neka druga priča...

Došli: Kevin Strotman (Marselj, pozajmica), Žerom Onguene (Red Bul Salcburg, pozajmica), Elija Petreli (Juventus U-23, 8.000.000), Manolo Portanova (Juventus, 10.000.000), Nikolo Rovela (Juventus, pozajmica).

Otišli: Nikolo Rovela (Juventus, 18.000.000), Stefano Sturaro (Verona, pozajmica), Lukas Lerager (Kopenhagen, 500.000, pozajmica), Elija Petreli (Ređina, pozajmica), Lase Šene (bez kluba, raskid ugovora), Matija Bani (Parma, 1.500.000, pozajmica), Petar Brlek (Osijek, bez obeštećenja),

VERONA

Verona je bila sasvim zadovoljna timom koji ima, pa nije mnogo ni pokušavala. Na kraju, uspela je i da se pojača. Kevin Lazanja iz Udinezea je mnogo bolja vrsta napadača za Jurićev stil igre od nepouzdanog Kalinića i trebalo bi da bude pravo pojačanje. Sturaro će doneti iskustvo u mlađanom veznom redu i može da bude bitan šraf u rotaciji. Za Veronu je najbitnije da je zadržala klju

ne fudbalere poput Zakanjija, Lazovića, Lovata i ostalih kojima cena raste i koji će vredeti još više na leto. Prilično pozitivan prelazni rok na Bentegodiju. Pristojan i dobro procenjen.

Došli: Kevin Lazanja (Udineze, pozajmica), Stefano Sturaro (Đenova, pozajmica)

Otišli: Andrea Danci (Askoli, pozajmica), Samuel di Karmine (Krotone, pozajmica), Alan Emperur (Palmeiras, pozajmica), Karim Laribi (Ređina, pozajmica), Emanuel Badu (bez kluba, raskid ugovora), Antonio di Gaudio (Kjevo, pozajmica)

INTER

Svašta je Antonio Konte planirao jesenas za januar, ali je onda ispao iz Evrope i dobio packu od kineskih vlasnika da neće biti nikakvih kupovina u ovo vreme krize i da pojačanja može da dobije samo kroz sistem samofinansiranja. To je značilo da mora da proda Eriksena, Vesina, Perišića, Pinamontija ili neke druge igrače, pa da od tih para dovede levog beka, centralnog veznog i centarfora koji će biti alternativa za Lukakua. Na kraju nije stigla prava ponuda za Eriksena, Danac je ostao i srušio sve Interove nade da će dovesti bilo kakvo pojačanje. Ali na stranu Konteova večita kuknjava, Inter i ovako ima dovoljno širok igrački kadar za titulu.

Došli: -

Otišli: Radža Najnoglan (Kaljari, pozajmica), Sebastijano Espozito (Venecija, pozajmica), Aksel Bakajoko (Crvena zvezda, bez obeštećenja)

JUVENTUS

Juventus ove zime nije doveo nijedno pojačanje Andri Pirlu, a igrao je glavnu ulogu u četiri od 20 najvećih transfera u Evropi ove zime. Zapravo, Juventus se bavio manipulacijama fudbalskog tržišta, zaobilaženjem pravila i ulaganjem u budućnost. Na papiru, Juventus je za talentovanog vezistu Nikola Rovelu (ostao na pozajmici u Đenovi) platio 18.000.000 evra. A suštinski ga je dobio za džabe. U dogovoru sa Đenovom je naduvao cenu, a onda joj prosledio mladiće Portanovu i Petrelija po cenama od 10.000.000 odnosno, 8.000.000 evra. Jasno je da su dva kluba naduvala cene zbog klupskih knjiga i da su manipulisali virtuelnim milionima kako bi jednog dana izvukli korist za finansijski fer-plej. Istu stvar je Juve uradio sa Marseljom. Omladinac Ake je došao u Juventusov U-23 tim za nerealnih 8.000.000 evra, a u suprotnom smeru po istoj ceni je otišao Franko Tonđa. Nešto slično je Juve radio letos sa trampom Pjanić za Artura, tako da sve ovo postaje malo degutantno jer Stara dama igra po nefer uslovima. Ali dok zakoni to dozvoljavaju, Juve pleše na granici legalnog. Što se tiče realnih stvari u prelaznom roku, Juventus nije doveo rezervnog napadača kojeg je Pirlo tražio, a želje su bili Žiru (Čelsi), Skamaka (Đenova), Kvaljarela (Sampdorija), Šomurodov (Đenova), Vilijan Žoze (Real Sosijedad)... Ali je zato doveo gomilu talenata sa svih strana sveta u svoj U-23 tim i po tome je daleko ispred svih italijanskih klubova. Na kraju, uspeli su da se reše Kedire i uštede nekih 2.500.000 evra na njegovoj plati.

Došli: Nikolo Rovela (Đenova, 18.000.000), Danijel Rugani (Ren, kraj pozajmice), Rolando Mandragora (Udineze, kraj pozajmice)

Otišli: Nikolo Rovela (Đenova, pozajmica), Manolo Portanova (Đenova, 10.000.000), Rolando Mandragora (Torino, pozajmica), Sami Kedira (Herta, bez obeštećenja), Danijele Rugani (Kaljari, pozajmica).

LACIO

Klaudio Lotito u svom pravom izdanju. Prespavao je prelazni rok! Došao je samo Musakio iz Milana, a ne bi ni on da se povreda Luisa Felipea nije pokazala ozbiljnijom nego što se mislilo. Nije došao ni levi bek koji je bio neophodan, Felipe Kaisedo je zadržan na silu da i dalje igra džokera. Inzagi makar na treninzima neko vreme neće morati da gleda promašaje poput Durmisija i Vavra. Prelazni rok za zaborav.

Došli: Mateo Musakio (Milan 1.000.000)

Otišli: Denis Vavro (Ueska, pozajmica), Riza Durmisi (Salernitana, pozajmica), Bobi Adekanje (Den Hag, pozajmica), Silvio Proto (bez kluba, raskid ugovora).

MILAN

Da li je Milan pobednik prelaznog roka u italiji? Mnogi kažu da jeste. Uoči zimske pijace, cilj kluba sa San Sira je bio da se reši precrtanih Kontija, Muskaija i Duartea. Makar i privremeno da skine njihove plate sa budžeta. Uspeo je u tome. A glavni cilj je glasio: Dovođenje štopera, centralnog veznog i rezervnog napadača. Došla su sva trojica. Ali više je to na kraju ispalo kao plan B. Umesto ozbiljnih i dugoročnih pojačanja poput Simakana ili Kabaka je u poslednju liniju došao Tomori iz Čelsija. Daleko nepouzdanije rešenje, ali makar je u pitanju pozajmica i mogu da ga vrate. Vezni red je pojačan Meiteom iz Torina koji je deluje kao neka ’siva zona’ u poređenju sa Sumareom koji je bio prva želja. A u napad je mimo svih očekivanja stigao veteran Mario Mandžukić što je možda i najbolji Maldinijev potez ove zime. Iako je Luka Jović iz Reala bio prva meta. Na kraju, jedini minus je nedovođenje alternativnog levog beka, a želje su bili Žunior Firpo i Matijas Vinja. Može se reći da Milan ulazi za nijansu jači u nastavak sezone. Tomori i Meite tek treba da pokažu da li su zaista pojačanja. Daleko, bitniji pregovori očekuju Milan u narednim nedeljama. Ugovori Donarume, Čalhanoglua i Ibrahimovića koji ističu na kraju sezone.

Došli: Mario Mandžukić (bez obeštećenja, slobodan igrač), Sualiho Meite (Torino, 500.000, pozajmica), Fikajo Tomori (Čelsi, pozajmica)

Otišli: Mateo Musakio (Lacio, 1.000.000), Leo Duarte (Bašakšehir, pozajmica), Andrea Konti (Parma, pozajmica), Lorenco Kolombo (Kremoneze, pozajmica)

NAPOLI

Da je Đenaro Gatuzo pravio bolje rezultate tokom januara, možda bi i odbio neko pojačanje. Ovako, slabim rezultatima je naljutio gazdu De Laurentisa koji je stavio veto na prelazni rok. Uspeo je Napoli nekako da se reši Milika i Ljorentea i da ih skine sa plata, ali je na njima izgubio veliki novac zbog De Laurentisovog inata. Makar da je doveo levog beka o kojem se pričalo cele zime (Emerson, Amavi, Firpo, Mendes...). Deluje da na leto sledi nova rekonstrukcija i da je Gatuzo ’mrtav čovek koji hoda’ zbog kojeg je gazda čuvao budžet za sledećeg trenera.

Došli: Adam Una (Kaljari, kraj pozajmice)

Otišli: Adam Una (Krotone, pozajmica), Arkadijuš Milik (Marselj, pozajmica), Fernando Ljorente (Udineze, bez obeštećenja), Kevin Malki (Fjorentina, pozajmica).

PARMA

Jedan od pobednika prelaznog roka. Napravljen je rez na sredini sezone, vraćen je trener Daversa, a uprava ga je zasula kvalitetnim poja

anjima. Dovedena su četvorica igrača za startnu postavu, a nije otišao nijedan. Džošua Zirkze može da eksplodira kao nekada Mutu ili Adrijano, Andrea Konti da na desnom boku podseti zašto je bio najskuplji desni bek u istoriji Milana, a Denis Man da izraste u mladu zvezdu Serije A. Čeka se samo zvanična potvrda da je potpisao i Gracijano Pele, pa je zaključak da ćemo gledati daleko opasniju i ofanzivniju Parmu u nastavku sezone. Golovi više ne bi trebalo da budu problem, ali odbrana bi mogla. Matija Bani je daleko skromnije rešenje na štoperu od Facija, Muskaija, Dragovića, Vide ili Benatije koji su se pominjali kao želje. U svakom slučaju, Parma je odradila odličan prelazni rok.

Došli: Džošua Zirkze (Bajern, pozajmica), Denis Man (FSCB, 13.000.000), Matija Bani (Đenova, 1.500.000, pozajmica), Vasilios Zagaritis (Panatinaikos, 380.000), Andrea Konti (Milan, pozajmica).

Otišli: Mateo Skocarela (Monca, bez obeštećenja), Đakomo Riči (Venecija, pozajmica).

ROMA

Čudan prelazni rok u Trigoriji, ali na kraju uspešan. Tražio se desni bek i Romini Amerikanci su uspeli Juventusu ispred nosa da ukradu svog talentovanog zemljaka Brajana Rejnoldsa, pa su otpale ostale opcije poput Montijela i Čelika. Tražilo se i krilo, a besplatni povratnik Stefan el Šaravi je svakako bolje rešenje od rizičnijeg i skupljeg Bernarda iz Evertona. Možda je nedostajao još jedan vezista, ali s obzirom da Roma nije uspela da se reši Dijavare ili Pereza, jasno je zašto nije došao. Kiks je i što nije otišao niko od prekobrojnih defanzivaca poput Facija, Santona i Žuana Žezusa, ali svakako pozitivan prelazni rok za Vučicu. Na leto će to morati bolje što se tiče čišćenja skupih grejača klupe i tribina.

Došli: Brajan Rejnolds (Dalas, 100.000, pozajmica), Stefan el Šaravi (Šangaj Šenhua, bez obeštećenja).

Otišli: -

SAMPDORIJA

Sampdorija je poput medveda prespavala zimu. Dolazak Brešinog špica Toregorese je skromno pojačanje za ulogu džokera s klupe. Samp sa istim timom ulazi u nastavak sezone, a najveće pojačanje je ostanak Kvaljarele. Možda i najveći kiks Sampdorije je što nije dovela makar neke skromne alternative bekovima Auđelu i Berežinskom.

Došli: Ernesto Toregrosa (Breša, 500.000, pozajmica), Fabio Depaoli (Atalanta, kraj pozajmice)

Otišli: Fabio Depaoli (Benevento, pozajmica), Dodo (bez kluba, raskid ugovora)

SASUOLO

Ništa. A i što bi? Sasuolo ima sezonu iznad svih očekivanja i pojačanja mu i nisu bila potrebna. Zadržali su sve bitne igrače i bezbrižno ulaze u nastavak sezone. Onako ispod radara su nastavili da ulažu u mlade talente, pa su doveli anonimuse poput Flaminga iz Holandije i Džefersona Pasa iz Kolumbije koje će postepeno kroz Primaveru pripremati za prvi tim. Takođe, prodaju Skamake su odložili za leto i pokazali su čvrst stav da ga ne daju ispod 25.000.000 evra. Pa čak ni Juventusu koji im je u najmanju ruku „prijateljski klub”.

Došli: -

Otišli: Federiko Riči (Monca, pozajmica)

SPECIJA

Skromni tim kojem su svi – pa i mi letos u rezimeu prelaznog roka – previđali „pogibiju” u debitantskoj sezoni u Seriji A je nadmašio sve prognoze i očekivanja. I drago nam je zbog toga jer igraju jako lep fudbal. Njihova najveća pobeda ove zime je što su zadržali sjajnog napadača Nzolu i sve bitne igrače. Zašto menjati nešto što sjajno funkcioniše? A kao začin je dodat iskusni „fantazista” Rikardo Saponara koji je uvek najbolje partije pružao u „malim” klubovima.

Došli: Rikardo Saponara (Fjorentina, pozajmica)

Otišli: Alesandro Dejola (Kaljari, pozajmica), Paolo Bartolomei (Kremoneze, bez obeštećenja), Luka Mora (SPAL, bez obeštećenja)

TORINO

Mnogo buke i galame ni oko čega. Gazda Kairo je bio pod strahovitim pritiskom javnosti i navijača da napokon odreši kesu, ali to nije uradio. Meite je otišao u Milan, a zamenio ga je Mandragora koji je slilčan tip, ali mnogo rizičan zbog povreda. Toliko čekani napadač je na kraju Toni Sanabrija kojem se takođe ne može mnogo verovati zbog čestih uspona i padova. Ipak, oba pojačanja su izričita želja novog trenera Nikole koji je radio sa njima i idu njemu na dušu.

Došli: Antonio Sanabrija (Betis, 7.000.000), Rolando Mandragora (Juventus, pozajmica)

Otišli: Sualiho Meite (Milan, 500.000, pozajmica), Simone Edera (Ređina, pozajmica), Antonio Rosati (Fjorentina, pozajmica), Vinenco Miliko (Frozinone, pozajmica), Jakopo Segre (SPAL, pozajmica)

UDINEZE

Od učinka veterana Fernanda Ljorentea zavisi da li je Udineze jači ili slabiji upao u nastavak sezone. On je potpuno drugačiji tip napadača od Lazanje kojeg je zamenio. Lazanja je imao probleme sa realizacijom, pa se na Frijuliju nadaju Ljorenteovoj rutini i većem broju golova. Biće zanimljivo videti i koliku priliku će dobiti talentovano holandsko krilo Džejden Braf iz Mančester Sitija čija otkupna klauzula je 11.000.000 evra.

Došli: Fernando Ljorente (Napoli, bez obeštećenja), Đerar Deulofeu (otkup pozajmice od Votforda, 12.000.000), Džejden Braf (Mančester Siti, pozajmica).

Otišli: Rolando Mandragora (Juventus, kraj pozajmice), Kevin Lazanja (Verona, pozajmica), Hide ter Avest (Utreht, bez obeštećenja).


tagovi

Zimski prelazni rok 2021Serija A

Obaveštavaj me

Juventus
Inter
Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara