Tim za novu sezonu (©Starsport)
Tim za novu sezonu (©Starsport)

Prelazni rok u Partizanu završen sa Banjakom, fali samo desni bek

Vreme čitanja: 3min | pet. 26.06.20. | 14:45

Ali bi vrlo lako mogao da dođe iz Teleoptika ili omladinske škole

Angažovao je Partizan Makija Banjaka, a lako bi moglo da se desi da štoper ljubljanske Olimpije bude jedino pojačanje Partizana ovog leta. Makar tako najavljuju iz Humske, objašnjavajući da će novi igrač biti doveden samo ako neko od postojećih startera napusti klub. A takvih najava zasad nema.

Savo Milošević je zadovoljan što mu se ostvarila jednogodišnja želja, pošto je Banjaka prvi put snimio prošlog leta na kontrolnom susretu crno-belih i Zmajčeka.

Izabrane vesti

Ubeđen sam da ćemo sa njim dosta dobiti. Tog igrača poznajemo i znamo zašto ga čekamo. Da li smo s njim završili prelazni rok? Apsolutno. Samo ako neko ode, novi igrač će doći… Partizan će sa Banjakom dobiti na brizini, u skoku, na ulazu u igru koji nam je neophodan. A biće najveća bezbednost naše poslednje linije. On je veoma školovan igrač. Prvenstvo Slovenije se završava 22. jula, pre toga ne može da nam se pridruži. Sa njim ćemo imati pet stranaca, ne planiramo više da dovodimo”, objašnjava Milošević.

Kad su u pitanju Sadik, Suma, Asano i Natho, Savo Milošević i za njih ima identičnu poruku kao za Banjaka.

Maki će dobiti odmor kao ostali stranci. Praktično ga neće imati, jer su imali nikad duži odmor tokom korone. I to im je. Stranci ne idu iz Beograda. Ostaju u Srbiji u svakom slučaju. Mogu da zaglave karantin ako odu van i onda odoše pripreme. Svakako će svi biti u Partizanu sledeće sezone”.

Narednih dana čekaju se, ipak, još neki potpisi. Primera radi, golmanu Nemanji Stevanoviću ističe ugovor, a najavljeno je da će dobiti novi:

Nama su potrebna tri golmana”.

Denis Stojković je zadovoljio, ali mora da sačeka kako bi stekao papirološki uslov da potpiše.

Sve je dogovoreno, ali zakonski ne može do 3. avgusta da bude naš igrač, tad postaje punoletan”.

Možda ne bi bilo loše pronađi konkurenciju Nemanji Miletiću?

Potrebno je da nađemo rešenje za desnog beka, jer ćemo time otvoriti mogućnost da Nema bude opcija i za štopera”.

Vraća li se Nemanja Nikolić iz Spartaka?

Videćemo, imamo više igrača na pozajmicama”.

Da li je igrački kadar tokom tek završene sezone mogao da bude bogatiji?

Nije tako jednostavno. Ne zaboravite da smo u junu i decembru precrtali ukupno 15 igrača. Pogodili smo sa svim strancima, moramo triput da merimo, a kad već neko dođe period adaptacije je svakom neophodan. Videli smo kakav proces stvaranja mladih igrača, radimo potpuno drugačije u odnosu na većinu naših ekipa kad je u pitanju kondicija, a to povlači posledice. Izbegavaću da dovodim fudbalere da bi se kazalo da smo doveli, već da igrači budu dodatni kvalitet. Bolje iz Teleoptika i omladinske škole”.

Inače, pripreme Partizana zakazane su za 4. jul. Pripreme će biti određene u dve faze na Zlatiboru, a zasad se zna da su rivali sigurno Spartak, Mladost Lučani, novosadski Proleter, verovatno i Zlatibor. A onda slede kvalifikacije. Promenjene, jer će se igrati samo jedan meč, a žrebom će biti određeno domaćinstvo.

S obzirom na novi sistem kvalifikacija, umesto osam, imaćemo samo četiri. Ako uspemo da zadržimo fokus možda će biti lakše nego lane. Imamo namešteniji tim nego prošle godine”, dodao je Milošević.  

(Pogledajte i novu epizodu emisije Mozzart Njuzz)


 


tagovi

Savo MiloševićMaki Banjak

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara