Stadion Lestera "King Pauer" (Foto: Shutterstock)
Stadion Lestera "King Pauer" (Foto: Shutterstock)

Premijer liga odbila zahtev za odlaganje meča Totenhema i Lestera: Lisice bez devet igrača i štopera

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.12.21. | 16:34

Utakmica će se, kako stoje stvari, ipak odigrati

Premijer ligu je zahvatio novi talas virusa korona. Veliki broj igrača je zaražen utakmice se odlažu, ali izgleda ne i sve. Iako su Totenhem i Lester zatražili da se njihov meč koji je zakazan za četvrtak odloži, s obzirom na nezadvidnu kadrovsku situaciju zbog širenja virusa, čelnici lige su im odbili zahtev - na King Paueru stadionu mora da se igra (20.30).

Četvrtak, 20.30: (2,50) Lester (3,40) Totenhem (3,00)

Izabrane vesti

Situacija je prilično komplikovana za oba kluba. Totenhem već ima tri odložene utakmice, najpre nije mogao da odmeri snage sa Barnlijem zbog snega, a potom se svlačionicom Sparsa proširila korona. Nakon toga je odložen duel sa Renom u Ligi konferencije, kao i meč sa Brajtonom u Premijer ligi.

U problem je upao i Lester. Kako je i trener tima Brendan Rodžers potvrdio, devet igrača je van stroja zbog bolesti, povreda i pozitivnih testova na Kovid-19, a na raspolaganju zbog svega nema nijednog centralnog defanzivca. Džoni Evans i Čaglar Sojundžu su povređeni, a još nije spreman ni Danijel Amarti.

S obzirom da se situacija u redovima tima iz Londona nije popravila složili su se sa Lesterom i podneli zahtev za odlaganje. Premijer liga izgleda nije dobila dovoljna čvrst razlog da im izađe u susret, pa će Konte i Rodžers sutra morati da izvode razne eksperimente kako bi bili konkurentni.

Trener Lestera ne krije da je razočaran.

"Još uvek imamo veliki broj igrača van stroja. Devetorivcu da budem precizan zbog Kovida i drugih zdravstvenih problema. Što se tiče virusa korona, situacija se nije promenila. Pokušali smo da odložimo utakmicu, nažalost, molbe nam nisu uslišene, što je zaista razočaravajuće. Želeli smo da ispoštujemo sve mere, ali kada nam je bila potrebna podrška zbog nezavidne situacije u kojoj smo se našli, nismo je dobili. Bili smo spremni da igramo sa Njukaslom. Pretrpeli smo i par povreda, a onda i probleme sa Kovidom i ne možemo da rotiramo tim. Izvešćemo najbolji koji u ovom trenutku imamo", rekao je Rodžers

Konte je bio nešto uzdržaniji, ali ističe da mu nije jasno zašto zahtev za odlaganje nije prihvaćen.

"Da, ali jako mi je teško da pričam na tu temu. Naravno, Premijer liga nije želela da odloži meč sa Lesterom, možda zato što tek moramo da igramo sa Barnlijem i Brajtonom. Već smo odložili dve utakmice. Mogu da razumemo, tačnije možemo da razumemo. Sa druge strane, mislim da zaslužujemo šansu da se borimo sa Renom i pokušamo da se domognemo naredne faze. Nije pronađeno pravo rešenje između UEFA i Premijer lige, pa zašto Totenhem mora da plaća cenu? To nije fer, jer nije naša greška", rekao je Konte.

Totehnem i Lester se trenutno nalaze na susednim pozicijama na tabeli, s tim što ekipa iz Londona kao sedmoplasirana ima tri boda više i čak dve utakmice manje.


tagovi

TotenhemLesterPremijer ligaBrendan RodžersAntonio Konte

Obaveštavaj me

Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara