Stadion Gran Kanarija (©Reuters)
Stadion Gran Kanarija (©Reuters)

Pretnja Džonatana Vijere, može biti samo jedan sa Kanara

Vreme čitanja: 2min | sub. 04.06.22. | 14:29

Las Palmas u revanš susretu polufinala plej-ofa dočekuje lokalnog rivala Tenerife, koji ima 1:0 iz prvog duela

Četiri godine najbolji španski klubovi ne odlaze na najudaljenija ligaška gostovanja na Kanarska ostrva, a Las Palmas i Tenerife se bore da to promene. Dva najuspešnija kluba iz mesta u Atlantskom okeanu, 1.600 kilometara udaljenog od Pirinejskog poluostrva, vode bitku za finale baraža za popunu mesta u narednoj kampanji Primere.

Jedan će morati da otpadne posle polufinalnog revanša Segunde, a u boljoj poziciji su Tenerife, koji na stadion Gran Kanarija stižu sa prednošću od 1:0 iz prvog okršaja. Ipak, reči glavnog igrača Kanarinaca odmah posle prvog okršaja, dok je sa terena posmatrao slavlje pristalica Tetea, i dalje se prepričavaju ostrvom.

Izabrane vesti

"Vidim dosta žurke ovde i deluje da je dobra, ali čekamo Tenerife u subotu na Gran Kanariji. Ne znaju šta ih čeka", poručio je kapiten Las Palmasa Džonatan Vijera.

Od ove fraze doskorašnjeg asa Peking Guana navijači oba tima su eksplodirali. Las Palmasovi su dobili uzdizanje morala posle minimalnog neuspeha na Eliodoru i krenuli su u mobilizaciju pred revanš, međutim, za pristalice Tenerifa je to bilo previše, pošto su mnogi izjavu shvatili kao pretnju.

21.00: (2,00) Las Palmas (3,30) Tenerife (4,00)

Tenerife su osnovni deo sezone u drugom rangu završile na petom mestu na tabeli, dok je Las Palmas bio četvrti, bod iznad rivala. Tete je prisutan u Segundi od kada se vratio iz treće lige 2013. godine, dok je iz najjačeg društva odsutan od 2010. Godinama Tenerife nisu bile blizu promocije, završavale su uglavnom u sredini tabele, a sada je i pored tri uzastopna poraza u finišu kampanje stigao do plej-ofa.

U prvom duelu ekipa Luisa Migela Ramisa imala je više sreće i stekla je pogodak prednosti, ali optimizam pred revanš može da temelji na činjenici da je imala najbolji učinak u gostima u ligi ove sezone. Las Palmas je pak u seriji od pet trijumfa na domaćem terenu, a pre neuspeha na Eliodoru u sredu bio je u odličnoj formi koja se ogleda u tome da je imao niz od 11 duela bez neuspeha. Kanarinci su proveli tri uzastopne sezone u Primeri između 2015. i 2018. pre nego što su ispali u drugi rang, završivši van zone doigravanja u poslednje tri kampanje.

Oba međusobna dvoboja u ligaškom delu takmičenja pripala su Las Palmasu, koji je do prvog okršaja polufinala bio u seriji od šest mečeva bez poraza od velikog rivala. Poslednji put na svom terenu je u zvaničnom susretu izgubio od Tenerifa još 2008.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

ŠPANIJA 2, PLEJ-OF - POLUFINALE, REVANŠI

Subota

21.00: (2,00) Las Palmas (3,30) Tenerife (4,00) /prvi meč 0:1/

Nedelja

18.30: (2,45) Eibar (3,10) Đirona (3,10) /prvi meč 1:0/

*** kvote su podložne promenama


tagovi

SegundaŠpanija 2Las PalmasTenerife

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara