Pritisak okovao Viljem II

Vreme čitanja: 2min | pet. 22.01.21. | 12:38

Tim iz Tilburga bez pobede na devet vezanih mečeva, a večeras je domaćin Zvoleu, koji je nanizao dva neuspeha

Nova godina nije donela novi Viljem II. Sve je u Tilburgu po starom. Pobede nema ni na vidiku. Već je devet mečeva, računajući i Kup, proteklo kako se Viljem nije radovao, a samo jednom je to uspeo u proteklih 15 susreta. Nadaju se na stadionu Koning da će situacija da se promeni večeras, kada u goste na premijeri 18. kola dođe Zvole (20.00).

Budući da je Emen toliko van ritma, da još nema nijednu pobedu u prvenstvu, Viljem II i timovi oko njega nemaju neposrednu zabrinutost oko toga ko će da bude najgori. Ipak, Trikolori su sada dosegli tačku koja sugeriše da je veliki pritisak na treneru Adriju Kosteru, jer svega 10 osvojenih bodova iz 17 duela nikoga ne zadovoljavaju. Dobra stvar je što se performanse poboljšavaju, a remi u gostima kod direktnog rivala u borbi za opstanak RKC Valvajka u nedelju pokazao je da tim ima snage i da želi da se bori.

Izabrane vesti

Kvasi Okjere Vrit je u tom meču pogodio za izjednačenje svoje ekipe, što je njegov treći pogodak iz sedam nastupa otkako je uveden u tim u decembru.

U međuvremenu, činilo se da je Zvole u uzlaznoj putanji pošto je tokom decembra sakupio sedam bodova iz četiri meča. Međutim, nakon što su godinu započeli bodom protiv AZ Alkmara, porazi od Fajenorda i Fortune Sitard ostavili su izabranike Jona Stegemana da brinu o potencijalnoj borbi za ispadanje.

Potencijalni uspeh večeras bi promenio tu perspektivu, ali to bi moglo da se pokaže kao težak zadatak za tim koji nije uspeo da postigne gol već 261 minut. Šef Zvolea mogao bi da se odluči za brojne izmene posle nedavnog neuspeha protiv Sitarda.


tagovi

EredivizijaViljem IIZvoleHolandija 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara