Žunior Brumado (©Reuters)
Žunior Brumado (©Reuters)

Problem za Midtjiland pred Zvezdin dolazak: Najbolji strelac pod upitnikom za četvrtak

Vreme čitanja: 2min | pon. 18.10.21. | 09:10

Levi bek svakako pauzira zbog isključenja

Midtjiland u nedelju nije iskoristio drugi uzastopni remi Kopenhagenna da napravi osetniju prednost na tabeli. Vodeći tim danskog prvenstva odigrao je samo 2:2 u gostima kod osmoplasiranog Nordsjelanda i to pošto je već posle pola sata gubio 0:2.

Favorizovane goste poraza su spasli najbolji strelac tima Žunior Brumado i rezervista Viktor Lind.

Izabrane vesti

ČETVRTAK, 18.45: (2.40) MIDTJILAND (3.30) CRVENA ZVEZDA (3.25)

Pogodak u 48. minutu Brazilcu je bio sedmi u deset prvenstvenih mečeva ove sezone, od čega je tri dao Arhusu u prethodnom kolu. U četiri utakmice kvalifikacija za Ligu šampiona, potom i dve u grupi Lige Evrope, nije bio precizan, ali bez obzira na to, ukoliko se ispostavi da je ozbiljnije povređen, njegovo odsustvo za duel sa Crvenom zvezdom svakako će biti veliki problem za trenera Boa Henriksena.

Po izveštajima danskih medija, Brumado je zamenjen u 59. minutu zbog povrede, a današnji pregledi pokazaće o kom stepenu se radi i hoće li moći u četvrtak da pomogne saigračima u duelu sa crveno-belima. Umesto 22-godišnjeg napadača poniklog u Baiji, ušao je upravo Lind, čiji se gol tri minuta kasnije ispostavio kao poslednji u meču.

S tim bodom Midtjiland je zadržao tri više od drugoplasiranog Kopenhagena, a u četvrtak od 18.45 na svom stadionu probaće da dođe do prve pobede u Ligi Evrope. Neće im biti lako, bez obzira na to da li će Brumado igrati ili ne.

Crvena zvezda je posla dva kola prva na tabeli sa maksimalnih šest bodova, Braga ima tri, a Ludogorec i danski predstavnik po jedan. Podsetimo, prvoplasirani ide direktno u osminu finala Lige Evrope, drugoplasirani u doigravaje, a trećeplasirani se seli u Ligu konferencije.

Dok je nastup Žuniora Brumada pod upitnikom, Midtjiland će u četvrtak svakako biti bez standardnog štopera Žuninja, koji je isključen u duelu sa Bragom zbog dva žuta kartona.



tagovi

MidtjilandFK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara