Markus Rašford (©Reuters)
Markus Rašford (©Reuters)

Problematičan, nestabilan i neprepozantljiv: Rašford na optuženičkoj klupi, Onana najveće razočaranje

Vreme čitanja: 3min | pet. 08.12.23. | 01:03

Metla Roja Kina počistila bi barem desetoricu sa Old Traforda…

Ne tako davno, tek pre nekoliko meseci, Markus Rašford bio je poput terminatora. Po povratku sa Mundijala nije mogao da prestane da trese mreže, igrao je kao u transu i prebacio 30 golova u sezoni. Zaličilo je da je konačno sazreo, da će biti neko na koga Mančester junajted može ozbiljno da se osloni i da će mu biti oslonac u nadolazećim godinama.

Sve se okrenulo naopačke. Ne liči na onog iz protekle sezone. Neprepoznatljiv je. Nije samo do toga što je dao dva gola i namestio još toliko, već do stave, držanja, ophođenja na terenu i treninzima. Došao je do toga da bude rezerva , da se priča o odlasku iz kluba i stvarima van terena.

Izabrane vesti

Slupan Rols Rojs, žurke kad im vreme nije, mizeran učinak i – našao se na udaru kritika. Na optuženičkoj klupi, pored one za rezerviste. Kao da su mega-ugovor i status najplaćenijeg igrača Mančester junajteda izbacili Markusa Rašforda iz šina. Postao je problematičan i nestabilan.

Od Erka ten Haga je za Markusa Rašforda stiglo upozorenje u vidu preseljaja na klupu, a ni legendarni igrači Crvenih đavola ga ne štede.

“Nisam siguran za Markusa. Kada se pogleda kao paket – ličnost, njegove promene raspoloženja… On je talentovan igrač, ali ako ne želi da se trudi – zna se. Ima neverovatne padove, igra s vremena na vreme. Sva ta priča o njegovom samopouzdanju, stvarima van terena, to se ponavlja. On ima 26 godina. Krajnje je vreme da radio no što treba”, još jednom se Roj Kin obrušio na Markusa Rašforda.

Oko napadača bi dobrano porazmislio, ali bi zato metla Roja Kina počistila barem desetoricu sa Old Traforda. Irac je poručio da bi se bez razmišljanja odrekao Rafaela Varana, Harija Megvajera, Viktora Lindelefa, Dioga Dalota i Džonija Evansa od igrača iz poslednje linije. Dakle, skoro kompletna rekonstrukcija odbrane.

Sofijana Amrabata ne bi otkupio, a od igrača iz navale bi ispratio Kristijana Eriksena, Antonija, Džejdona Sanča i Antonija Marsijala. Malo ko bi ostao na Teatru snova da ima ovlašćenja…

Andre Onana (©Reuters)Andre Onana (©Reuters)

Mnogi od pobrojanih će se na zimu ili leto naći na izlaznim vratima, a od igrača koji su nedavno potpisani trn u oku mu je Andre Onana.

“Najveće razočaranje je Andre Onana”, kazao je Roj Kin, ali za razliku od većine ljudi na Ostrvu tvrdi da je razlaz sa Davidom de Heom bio dobar potez, no da je napravljen pogrešan izbor prilikom odabira novog golmana:

“Mislim da je Mančester junajted bio u pravu što se otarasio De Hee, ali je kupio golmana koji se muči”.

Saglasan je i Džejmi Karager… I u celu priču uvukao je Davida Raju. Izjednačio ga je sa golmanom Crvenih đavola.

“Najveće razočaranja ove sezone u Premijer ligi su golmani Mančester junajteda i Arsenala. Poprilično su loši, a trebalo je da donesu poboljšanje u odnosu na prethodnike. Sve je isto ili su se vratili korak unazad”.

Slabo ko vidi nešto pozitivno u igri Mančester junajteda, a opet je na samo tri boda od Mančester Sitija i zone Lige šampiona.

I dok Roj Kin i Džejmi Karager upiru prstom u igrače, na tapetu Ijana Rajta našao se Erik ten Hag.

“On je tamo 18 meseci i sada bi trebalo da vidimo obrazac u igri Mančester junajteda, trebalo bi da kontrolišu utakmice i da pobeđuju. Ne vidim to u Junajtedu”, završio je Ijan Rajt.


tagovi

Roj KinMarkus RašfordMančester Junajted

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara