Nenad Bjelica (©AFP)
Nenad Bjelica (©AFP)

Probna vožnja Nenada Bjelice i Union Berlina

Vreme čitanja: 3min | sre. 29.11.23. | 14:06

Braga želi osminu finala, a Nemci u Ligu Evrope

Dok se Union već oprostio od nade da će se plasirati u osminu finala Lige šampiona, Braga još neguje šansu da nastavi i na proleće da se rve sa najboljima u Evropi. Međutim, mora da dobije oba preostala duela u Grupi C. Prvi sledi ove srede protiv Berlinaca, na debiju

Nenada Bjelice

Izabrane vesti

, koji je pre tri dana preuzeo kormilo posrnulog prošlosezonskog hita Bundeslige. I, tu je začkoljica, jer Union ima za šta da igra, a to je treće mesto i prelaz u Ligu Evrope. Ujedno, ne može doveka da "posti".

Iako je Union prvi put u svojoj istoriji stigao na najprestižnije evropsko takmičenje, ne uživa mnogo. Do sada je osvojio samo jedan bod, a opterećuje ga i sumorna situacija u nemačkom prvenstvu, u kojem zauzima pretposlednje mesto na tabeli sa samo sedam bodova iz 12 utakmica.

Za neuspehe momaka iz Kuće starog šumara ceh je platio

Urs Fišer

, kojeg je posle višednevne potrage zamenio Nenad Bjelica, nekadašnji kormilar zagrebačkog Dinama i Trabzona. U Bragi će hrvatski strateg debitovati na klupi Uniona.


"Jasno je da baš ne vežbamo taktiku, ali radimo na psihološkoj strani. Retko ćete čuti neki alibi od mene. Naravno da želimo da pobedimo

", jasno je bio Bjelica na konferenciji za novinare u nedelju.

21.00: (2,15) Braga (3,45) Union Berlin (3,35)

To što je Bjelica pominjao psihologiju, nije slučajno. Ne samo da će morati da velikom brzinom pripremi ekipu za sukob sa Bragom u Portugaliji, već će narednih dana da uslede ključni susreti protiv Menhengladbaha, Bajerna i Real Madrida. Ne ide Hrvatu u prilog to što će ga odmah meriti sa Fišerom, koji je učinio da Berlinci zablsitaju u proteklih pet dana, odvodeći ih iz Cvajte u Ligu šampiona.

Posle razlaza sa Švajcarcem zbog serije očajnih rezultata, nemačku javnost je iznenadio dolazak nekadašnjeg veziste Kajzeslauterna. Neprijatno, razume se. Jer, u opticaju su bila neka globalno poznatija imena, poput legendarnog španskog napadača Raula. Mnogi verovatno ne znaju da je Bjelica, između ostalog, uveo Austriju Beč i Dinamo Zagreb u Ligu šampiona, a veliko trenersko iskustvo stečeno u Poljskoj, Italiji i Turskoj bilo je presudno da dobije posao.

"Možda nije najlakši izazov predamnom, ali moj posao je da izvučem tim iz slabe forme i da ne pričam o prošlosti", rekao je Bjelica.

Uprkos tome što kalendar pruža niz teških duela protiv boljih ekipa, Bjelici i Unionu su očajnički neophodni zadovoljavajući rezultati. Optimizam je polazna tačka, jer je berlinski tim posle 15 duela bez slavlja izgubio veru.

Iako se čini da je Liga šampiona od sekundarnog značaja za Union, Bjeličin prvi susret u Bragi mogao bi da bude samo probna vožnja za prvenstvene okršaje koji su na horizontu.

-------------------

Igraj novog Prognozzera - osvoji do 100.000 dnevno sa NULA dinara uloga.

-------------------

LIGA ŠAMPIONA - 5. KOLO

GRUPA C

Sreda

21.00: (2,00) Real Madrid (3,60) Napoli (4,00)

21.00: (2,15) Braga (3,45) Union Berlin (3,35)

Šesto kolo, 12. decembar

21.00: Napoli – Braga

21.00: Union Berlin – Real Madrid

***kvote su podložne promenama



tagovi

Liga šampionaBragaUnion BerlinNenad Bjelica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara