Slavlje Lesterovih igrača i navijača (©Reuters)
Slavlje Lesterovih igrača i navijača (©Reuters)

Projektil Tilemansa, parade Šmajhela i VAR za još jedan istorijski trijumf Lisica (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 15.05.21. | 20:09

Najveći uspeh Lestera posle titule 2016. godine

Oko 20.000 navijača imalo je privilegiju da se nađe na tribinama Vemblija u subotu popodne i uživo posmatra finale FA kupa između Čelsija i Lestera. Posle ne posebno uzbudljivog prvog poluvremena, navijači Lisica doživeli su trans u drugom delu utakmice.

Pobedu 1:0 i najveći uspeh u klupskoj istoriji, uz titulu osvojenu 2016, doneo je Juri Tilemans sjajnim pogotkom u 63. minutu. Kao iz topa šutirao je Belgijanac posle lošeg dodavanja Risa Džejmsa koje je presekao Ajoze Perez. Lopta je došla do Luka Tomasa, a on ju doturio Tilemansu. Usledio je projektil sa dvadesetak metara...

Izabrane vesti

Ovo je prvi trofej Lestera u FA kupu posle četiri poraza u finalima najstarijeg klupskog takmičenja. Ne može se reći potpuno zasluženo, jer je Čelsi imao inicijativu i nekoliko dobrih šansi. U dva navrata milimetri su odlučivali. Na žalost po navijače londonskih plavaca, Kasper Šmajhel bio je dovoljno dug da vrhovima prstiju skrene loptu u korner posle šuteva Bena Čilvela u 77. i Mejsona Maunta u 86. minutu, dok je u 89. VAR presudio u korist Lestera kada je Čilvel u gužvi pred golom Lisica zatresao mrežu. Ispostavilo se da je bio u milimetarskom ofsajdu, pa su se uzalud radovali igrači u plavim dresovima, koji su poraženi u drugom uzastopnom finalu FA kupa. Prošle sezone savladao ih je Arsenal 1:0.

Brendan Rodžers ovom pobedom postao je drugi trener koji je osvojio i škotski i engleski FA kup, pošto je prethodno došao do trofeja sa Seltikom. Pre njega takav podvig napravio je samo ser Aleks Ferguson, koji je četiri puta pobeđivao u FA kupu škotske sa Aberdinom, a pet puta u engleskom sa Mančester junajtedom.

Što se tiče Tomasa Tuhela, bio je Nemac u prilici da osvoji prvi trofej na klupi Čelsija od dolaska iz Pari Sen Žermena u januaru. Nije uspeo, ali novu priliku, dosta značajniju, imaće 29. maja u finalu Lige šampiona protiv Mančester sitija. Moraće njegov tim da bude konkretniji u tom meču nego večeras, a pokazao je pre nekoliko dana da može, kada je u prvenstvenom duelu sa Građanima preokrenuo od 0:1 do 2:1 na Etihadu.


tagovi

Juri TilemansLesterČelsiTomas TuhelFA kup

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara