Kristijano Ronaldo (©Reuters)
Kristijano Ronaldo (©Reuters)

Propala i poslednja šansa? Ni Borusija neće Kristijana Ronalda kad već ima – Jusufu Mukoka

Vreme čitanja: 1min | pet. 19.08.22. | 10:41

Pride je i skup

Američki Si-Bi-Es (CBS) gromoglasno je objavio: Borusija Dortmund je poslednja šansa Kristijana Ronalda, pošto su svi prethodni klubovi kojima je nuđen uz kurtoazne izraze zahvalnosti odbili da angažuju nezadovoljnog fudbalera Mančester junajteda.

Iz Nemačke stiže dodatak: odbila je i Borusija!

Izabrane vesti

Dobro obavešteni Bild piše da su saradnici superagenta Žorža Mendeša klubu iz Dortmunda zaista nudili 37-godišnjeg Portugalca. Uostalom, nudili su ga manje-više svim evropskim klubovima top klase, jer Ronalda istinski želi samo matični Sporting iz Lisabona.

Međutim, Lavovi ne zadovoljavaju Ronaldove ambicije. Shvatio je da ih neće ostvariti ni na Old Trafordu, pa je probao širom Evrope. Problem je samo što ga niko ne želi. Borusija ima objektivnih razloga.

Prvi je Ronaldova plata u Mančesteru – 29.000.000 evra godišnje. Neto. U Dortmundu je Marko Rojs najplaćeniji sa oko 12.000.000 evra. Čak i da Ronaldo prepolovi platu – previše za Borusiju.

Drugi je činjenica da je Borusija profilisana kao klub koji razvija najveće talente i potom masno zarađuje na njihovim transferima, a novi dragulj sa Vestfalena je 17-godišnji Jusufa Mukoko koga će forsirati u napadu. Antoni Modest (34) je doveden da pomogne, ali on ne krade minute Mukoku. Ronaldo bi pak morao da igra. Stoga se Ronaldo zaista ne uklapa.

Mančester junajted je već rešio da ga pusti da ide. Pitanje je samo gde?



tagovi

Letnji prelazni rok 2022Kristijano RonaldoJusufa Mukoko

Obaveštavaj me

Dortmund
Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara