Fudbaleri Santosa (©AFP)
Fudbaleri Santosa (©AFP)

Prošle sezone umalo na krovu Južne Amerike, sada na pragu ispadanja iz brazilske elite

Vreme čitanja: 3min | pon. 27.09.21. | 02:31

Santos doživljava agoniju u novom šampionatu Serije A. Deset vezanih mečeva bez pobede. Žuventud očitao lekciju timu iz Sao Paula u 22. kolu Brazileiraa - 3:0

Malo je falilo da Santos početkom godine osvoji Kopa Libertdores na Marakani. Golom Brena u osmom minutu sudijske nadoknade kruna je, ipak, završila u vitrina gradskog rivala Palmeirasa. Finansijska kriza uticala je da crno-beli iz Sao Paula rasprodaju najbolje igrače. Zimus su otošli štoper Lukas Verisimo u Benfiku i Veneceulanac Soteldo u Toronto. Ovog leta i talentovani napadač Kajo Žorž je prešao u Juventus.

Sve je to uticalo na fijasko Santosa, koji je posle 22 kola na tek 16. mestu (prvog iznad crte) i preti mu opasnost od selidbe u Seriju B. Ni smena trenera Fernanda Diniza, dolazak Fabija Karilja nije uticala da se zaustavi slobodan pad Santosa. U 22. kolu elitne lige Brazila, povraznik u najbolju društvo, Žuventud, na svom stadionu razbio je crno-bele iz Sao Paula sa 3:0.

Izabrane vesti

Ovo je već 10. meč bez pobede za Santos kome će još jedan velikan, Gremio, da bude konkurent za ispadanje u Seriju B. Poslednjih godina nije retkost da velikani u zemlji fudbala ispadaju u niži rang. Pre dve godine je Kruzeiro prvi put ispao iz najboljeg društva, a i sada tavori u drugom rangu. Giganti iz Rio de Žaneira, Vasko da Gama i Botafogo su prošle sezone morali da se presele u niži rang.

Sreda, 02.30: (2,00) Atletiko Mineiro (3,30) Palmeiras (4,00)

Sva tri tima su nekada bili šampionu Brazila, Vasko i Kruzeiro su bili najbolji i u Južnoj Americi, ali je došlo do kraha nekada velikih klubova.

-------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

-------------------------

Ovo kolo u Brazilu obeležio je krah tri tima koja se bore za titulu. Lider Atletiko Mineiro je osvojio samo bod protiv ove sezone očajnog Sao Pula, Palmeiras je poražen u gradskom derbiju od Korintijansa, dok je dvosturki uzastopni šampion Flamengo odigrao u nedelju samo 1:1 u Belo Orizonteu protiv Amerike. Poveli su crveno-crni golom Mišela, na asisteeciju Rodineja, u 89. minutu, ali u poslednjim trenucima meča domaćin je stigao do remija golom Alea.

Fortaleza je hit šampionata. Posle pobede u gostima protiv Sport Resifea sa 1:0, preskočila je Flamengo i sada je treća. Budi se i Internasional. Vicešampion Brazila je loše počeo sezonu, bio je u donjem delu tabele, ali sada je tim iz Porto Algera u najboljoj formi u Brazileirau, vezao je i treći trijumf. Na svom terenu je lako dobio Baiju sa 2:0 golovima Jurija Alberta i Durada i sada je u borbi za mesto koje vodi u Kopa Libertadores naredne sezone.

BRAZIL 1 - 22. KOLO

Subota

Seara - Šapekoense 1:0 (0:0)

/Žael 53p/

Korintijans - Palmeiras 2:1 (1:1)

/Gedes 20, 84 - Menino 45+2/

Nedelja

Sao Paulo - Atletiko Mineiro 0:0

Amerika Mineiro - Flamengo 1:1 (0:0)

/Ale 90+5 - Mišel 89/

Fluminense - Bragantinom 2:1 (2:0)

/Fred 12, Enrike Luiz 43 - Elio Žunio 62/

Internasional - Baija 2:0 (1:0)

/Juri Alberto 39, Durado 74/

Žuventud - Santos 3:0 (2:0)

/Bueno da SIlva 45+1, Davan 64, Giljerme 84/

Atletiko PR - Gremio 4:2 (2:0)

/Roša 31, 45+1, De Souza 55, 61 - Santos 59/

Sport Resife - Fortaleza 0:1 (0:1)

/Konseisao 33/

Ponedeljak

Atletiko GO - Kujaba 0:0



tagovi

BrazilBrazil 1Južna AmerikaSantos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara