Nebojša Jandrić (©YouTube)
Nebojša Jandrić (©YouTube)

Prva liga Srbije: Derbi u Inđiji, Rad dočekuje Grafičar

Vreme čitanja: 2min | ned. 12.09.21. | 14:24

Najzanimljiviji meč šestog kola u nedelju od 16.30 časova odigraće vodeća dva tima, zeleno-beli iz Srema i OFK Žarkovo

Inđija igra prema očekivanjima odlično, na početku sezone se ekspresno izdvojila na vrhu Prve lige Srbije, a uprkos kiksu u prošlom kolu i remiju sa Radničkim iz Sremske Mitrovice (1:1) i dalje je lider na tabeli. Ipak, malo ko je očekivao da će korak za Sremcima da drži OFK Žarkovo, koji takođe ima 13 osvojenih bodova. Upravo oni će se sastati u nedelju od 16.30 časova, u derbiju šestog kola.

Da stvar bude još zanimljivija, uoči susreta u Inđiji oba vodeća tima imaju identičnu gol-razliku, 10:2. Uz to su igrali i protiv pojedinih istih timova – Javora, Kabela, Rada i Loznice. Od svih njih, samo je Rad odoleo, Građevinari su gradskom rivalu uzeli na Banjici bod (1:1).

Izabrane vesti

16.30: (1,55) Inđija (3,70) Žarkovo (6,00)

Inđija i Žarkovo su se do sada sastajali dva puta, oba 2018. godine, takođe u Prvoj ligi. Tada su obe ekipe odbranile svoj teren, Inđija je slavila sa 2:1, a Beograđani sa 2:0.

Trener Sremaca Nebojša Jandrić osvrnuo se pre derbija još jednom na meč sa Radničkim.

Interesantna je situacija da sa OFK Žarkovim delimo prvo mesto sa identičnim skorom. Normalno da naš meč bude proglašen za derbi kola. Pokušaćemo da osvojimo tri boda i ustalimo se na prvom mestu. Na utakmici sa Radničkim smo izgubili dva boda, ali smo i naučili neke stvari. Takvi mečevi su idealna prilika da svako od nas kroz određene momente upozna sebe. Trebalo je da dobijemo unapred upisane bodove, ali nismo uspeli. Nismo bili na nivou individualne pripreme. Tokom nedelje smo radili dobro i očekujem da pokažemo da smo imali samo slab dan“, poručio je Jandrić.

Žarkovo će utakmicu u Sremu da počne bez Vladana Milosavljeva. Kapiten se prehladio, imao je visoku temperaturu i nije uspeo da se oporavi dovoljno da odigra čitavu utakmicu.

16.30: (2,20) Rad (3,00) Grafičar (3,45)

U isto vreme kada se bude igrao meč u Inđiji, na stadionu „Kralj Petar I“ sastaće se Rad i Grafičar. Građevinari su još uvek bez trijumfa, osvojili su samo tri poena i nalaze se na pretposlednjoj, 15. poziciji na tabeli.

Grafičar je tek nešto bolji, u prošlom kolu je savladao Kabel sa 4:1 uz dva gola Luisa Ibanjeza. Tako je došao do svog četvrtog poena i 12. pozicije. Ovo će im biti prvi takmičarski okršaj sa Radom.


tagovi

Prva liga SrbijeFK InđijaFk RadGrafičarŽarkovo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara