Bentankur i Kuluševski (twitter.com/SpursOfficial)
Bentankur i Kuluševski (twitter.com/SpursOfficial)

Prva pojačanja Totenhema: Bentankur za 25.000.000, Kuluševski konačno kod Kontea

Vreme čitanja: 2min | pon. 31.01.22. | 18:05

Dvojac Juventusa zvanično se preselio u London

Konačno je Antonio Konte dočekao novajlije na Vajt Hart Lejnu. Čekao je mesecima da se otvori januarska pijaca, javno govorio kako su mu neophodna osveženja za juriš na mesto u Ligi šampiona, slao poruke upravi kao dok je bio u Juventusu i Interu i napokon mu je Danijel Levi udovoljio. U Severni London stigli su Rodrigo Bentankur i Dejan Kuluševski.

Doskorašnji tandem Juventusa je potpisao za Sparse pod različitim okolnostima. Bentankur je došao u transferu teškom 25.000.000 evra. Fiksni deo iznosi 19.000.000, dodatnih 6.000.000 je u vidu bonusa, što znači da će Stara dama zaraditi na Urugvajcu, jer ga je leta 2017. platila Boki 17.000.000 evra. Okoristiće se i argentinski velikan, jer mu prema ranijem dogovoru pripada 30 odsto od ovog posla. Najmanje 5.700.000 evra.

Izabrane vesti

Konteu bi Bentankur trebalo da donese stabilnost na sredini terena i nadomesti povratak Tangija Endombelea u Lion. Koliko je Urugvajac značajan bio za sastav Masimilijana Alegrija pokazuje podatak da u Seriji A nijedan igrač Juvea nije imao više oduzetih lopti i presečnih pasova. Ujedno je bio igrač crno-belih sa najvećim brojem dubijenih duela. Konte takve radnike posebno ceni.

S druge strane, Totenhem je pojačao i Dejan Kuluševski. Šveđanin makedonskih korena stigao je u London u vidu pozajmice u trajanju od 18 meseci. Premijerligaš će platiti Juventusu 10.000.000 evra samo da bi imao krilnog vezistu na raspolaganju do juna 2023, a onda će biti u obavezi da ga otkupi za 35.000.000 evra pod uslovom da se plasira u Ligu šampiona ove ili naredne sezone. Sparsi će svakako imati šansu da ga otkupe za isti novac i ako se ne domognu elitnog takmičenja. Taj iznos će onda platiti u pet jednakih rata.

Kuluševski je na taj način, ipak, završio kod Antonija Kontea, koji ga je želeo i u Interu, ali je Fabio Paratiči – sadašnji sportski direktor Totenhema – uspeo da ubedi Parmu poslednjeg dana letnjeg prelaznog roka 2020. da se Dejan tad preseli u Juve, a ne na „Meacu“.

 


tagovi

Dejan KuluševskiRodrigo BentankurJuventusTotenhemAntonio KonteZimski prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Totenhem
Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara