Prva utakmica za opstanak mlade reprezentacije Srbije

Vreme čitanja: 2min | pet. 22.03.24. | 11:52

Orlići večeras gosti Luksemburgu (19.30 časova, TV Arena)

Kada su im Englezi spakovali devet golova, nema tog čoveka koji nije digao ruke od aktuelne generacije mlade reprezntacije Srbije. Potencijal Orlića i njihov status u klubovima, u koktelu sa pogubnim iskustvomsa Ostrva, ne obećavaju odlazak na Prvenstvo Evrope 2025. godine.

U grupi F Ukrajina i Engleska izdvojili su se kao apsolutni favoriti, ali Orlići će, počev od večerašnjeg okršaja u Lusembrugu (19.30) igrati za opstanak jedne generacije. Maksimalan učinak u martovskom ciklusu (čeka nas i duel sa Severnom Irskom) produžio bi šanse Drulovićevom timu za veliki preokret. Doneo bi bar malo optimizma pred odlučujuće okršaje sa Ukrajinom.

Izabrane vesti

Gledajući realan kvalitet, bez obzira na anomalije u našoj igri, Srbija je aposlutni favorit na stadionu Emil Majriš. Selekcija Srbije do 21 godine je do sada tri puta igrala sa Luksemburgom, zabeležila identičan broj pobeda uz gol razliku 13:0.

Selektor Ljubinko Drulović, naslednik Dušana Đorđevića, poručio je da nije imao mnogo vremena za uigravanje taktičkih detalja. Mlada reprezentacija Srbije zbog povreda večeras neće moći da računa na Vladimira Lučića i Petra Ratkova, momke koji su kreirali prvu pobedu nad Luksemburgom.

„Dali smo sve od sebe da se oporavimo od dugog puta. Igrači su odradili u Luksemburgu dva treninga, međutim uvek je malo vremena za pripremu. Od okupljanja smo odradili pet treninga, što je malo“, rekao je selektor Orlića Ljubinko Drulović.

Nema mnogo mogućnosti za eksperimentisanje selektor mlade reprezentacije Srbije. Očekuje se da Srbija igra u formaciji 4-2-3-1, sa napadačem vrlo problematične forme Markom Lazetićem. Iza njega bi trebalo da deluju Stefan Mitrović, Miloš Pantović i Igor Miladinović iz Čukaričkog, kao najjači deo ove generacije.

Prvu utakmicu smo pobedili, ali treba da je zaboravimo. Oni će sada izgledati drugačije. Igraju kod kuće, imaju nekoliko Portugalaca u timu. I u Staroj Pazovi su bili prilično neugodni. Biće zahtevna utakmica, ali sve zavisi od nas“, dodao je Ljubinko Drulović.

LUKSEMBURG – SRBIJA (19.30)

Stadion: Emil Majruš

Kapacitet: 7.826

Sudija: Hristovalentis Teuli (Kipar)

LUKSEMBURG (4-2-3-1): Latik – Kardoso, Balverin, Gongalveš, Sosusa – Rodrigeš, De Oliveira – Ahmetdžeka, Elšan, Koreia – Turping.

SRBIJA (4-2-3-1): V.Ilić – Lazić, M.Ilić, Leković, Petrović – Stevanović, Matić – Miladinović, Pantović, Mitrović – Lazetić.

KVALIFIKACIJA ZA EP MLADIH – F GRUPA

13.00: (22.00) Azerbejdžan (12.00) Engleska (1.05)

19.30: (7.50) Luksemburg (4.30) Srbija (1.40)



tagovi

Ljubinko Drulovićmlada reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara