Slaviša Jokanović (©Shutterstock, ©AFP)
Slaviša Jokanović (©Shutterstock, ©AFP)

Prvenstvo može danas da se "završi", ali pita se Jokan

Vreme čitanja: 2min | ned. 02.08.20. | 11:01

Al Duhail bi pobedom pobegao na četiri boda Al Rajanu pred tri finalne runde, međutim, lidera očekuje gostovanje Al Garafi

Šampionat Katar mogao bi danas da bude odlučen. Više praktično, ne i teorijski. Tokom jučerašnjeg dana najozbiljniji takmac lideru Al Duhailu, Al Rajan, kiksirao je kod kuće sa Al Arabijem, pa vodeći sastav lige ima danas priliku da pobedom ode na četiri boda prednosti pred finalne tri runde. Istina, to je lakše reći nego uraditi, jer Al Duhail ima posla sa Al Garafom, koja je sve samo ne vreća za udaranje (17.45).

Izabranici Slaviše Jokanovića pobedom su se obeležili povratak šampionata protekle sedmice i podgrejali aspiracije da se domognu treće pozicije, koja garantuje izlazak na međunarodnu scenu. Ipak, aktuelni prvak Al Sad ne posustaje i za sada čuva četiri boda prednosti, pa je pred Garafom izazov da slavljem nad vodećim Al Duhailom priđe na bod Ćavijevom sastavu i dodatno mu stavi breme na leđa.

Izabrane vesti

Al Garafa je, dakle, trenutno četvrtoplasirana sa 31 bodom iz 18 mečeva, dok Al Duhail sakupio 43 boda iz istog broja utakmica.

"Radujemo se što ćemo odigrati ovaj meč protiv Duhaila, sa istom ambicijom kao što smo igrali protiv Al Arabija i takmičili se za tri boda. To je naš cilj, posebno od ponovnog uspostavljanja lige posle duže pauze. Radićemo na tome da prikupimo maksimalni broj bodova iz preostale četiri utakmice, uključujući i ovaj današnji. Al Duhail je veoam jak rival. Vodeći je na tabeli i po onome što je prikazao, zaslužuje trenutni položaj", rekao je srpski strateg.

Sa druge strane, kormilar Crvenih vitezova Valid Regragui nada se da će se njegovi puleni probuditi, pošto su odmah posle restarta neočekivano ostali bez pobede na domaćem terenu.

"Nakon remija protiv Um Salala, moramo da ispravimo negativne aspekte. Znamo da će utakmica sa Al Garafom biti teška jer je to jak tim. Niko nam neće davati poklone. Svi žele da pobede Al Duhail", istakao je nekadašnji reprezentativac Maroka.

U dva ovosezonska okršaja Al Duhail je jednom slavio, a jednom remizirao sa Al Garafom, a interesantno, na sedam proteklih dvoboja današnjih rivala gostujući tim nije uspevao da se raduje.

KATAR 1 - 19. KOLO

Subota

Al Rajan - Al Arabi 0:0

Al Sailija - Al Šahanija 2:2 (2:1)

Nedelja

15.30: (2,55) Al Kor (3,35) Al Vakra (2,55)

17.45: (4,00) Al Garafa (3,80) Al Duhail (1,70)

Ponedeljak

15.30: Al Ahli - Al Sad

17.45: Katar Sc - Um Salal

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Katar 1Al GarafaAl DuhailSlaviša Jokanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara