Stevan Jovetić (Foto: AFP)
Stevan Jovetić (Foto: AFP)

Prvi Bobićev kapitalac: Stevan Jovetić tri godine u Herti

Vreme čitanja: 2min | pon. 26.07.21. | 22:57

Crnogorski reprezentativac će kao slobodan igrač pojačati ekipu iz glavnog grada Nemačke

Kada Đanluka di Marcio objavi, onda nema dileme. Stevan Jovetić će karijeru nastaviti u Herti, Crnogorski reprezentativac će u Berlin stići kao slobodan igrač i potpisati trogodišnji ugovor.

(3,50) Omonija (3,45) Dinamo Zagreb (2,10)

Izabrane vesti

Angažovanje Jovetića je prvi veliki posao za novog sportskog direktora tima iz glavnog grada Nemačke Fredija Bobića, koji je prethodno na Olimpijski stadion doveo Suata Serdara iz Šalkea, a poput Jovetića je u Hertu kao slobodan igrač stigao Kevin Princ Boateng.

Bivši napadač Partizana je u prethodne četiri sezone branio boje Monaka. Imao je često probleme sa povredama, pa je ubeležio samo 77 takmičarskih nastupa za Kneževe. Postigao je 21 pogodak.

Kada je bio zdrav, dominirao je na terenima u Francuskoj, ali su ga ponovo povrede omele da ostavi bolji utisak. Ovog leta mu je istekao ugovor sa klubom sa stadiona Luj drugi, dovodio se u vezu sa Laciom i Fjorentinom, ali se na kraju odlučio za novi izazov u karijere - nemačku Bundesligu.

Prelaskom u Hertu iskusni napadač je tako postao jedan od retkih igrača koji su tokom karijere imali priliku da nastupaju u svim ligama petice - Seriji A (Fjorentina, Inter), Premijer ligi (Mančester Siti), Primeri (Sevilja), Ligi 1 (Monako) i sada Bundesligi.

Jovetić sa Monakom nije uspeo da dođe do trofeja, a od priznanja iza sebe ima po titulu u Srbiji i Engleskoj, kao i osvojen Kup Srbije i engleski Liga kup.

Podsetimo da je Herta pokazala ozbiljnu želju da u svoje redove preseli i dvojicu reprezentativaca Srbija Filipa Kostića i Nemanju Radonjića, pa bi u Berlinu mogao da se stvori paklen balkanski trio.

Bobić je prodajom napadača Džona Kordobe (Krasnodaru za 20.000.000 evra) stvorio uslove za angažovanje Kostića iz Ajntrahta. Bild je nedavno istakao da uprava Herte intenzivno radi na realizaciji transfera. Danas se pojavila i informacija da klub iz Berlina želi da vrati u svoje redove Radonjića, koji je minulu polusezonu proveo na pozajmici u glavnom gradu Nemačke. Ostavio je dobar utisak, pa je sportski direktor nemačkog kluba voljan da ovoga puta otkupi njegov ugovor od Marselja. Za to zadovoljstvo će mu biti potrebno oko 8.000.000 evra, koliko Olimpik traži za usluge srpskog reprezentativca.


tagovi

Stevan Jovetićletnji prelazni rok 2021Herta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara