Kejn (© AFP)
Kejn (© AFP)

Prvi Kejnov intervju posle najave da odlazi iz Totenhema: Hoću da osvajam trofeje i dajem po 50 golova u sezoni

Vreme čitanja: 3min | čet. 20.05.21. | 14:39

„Mislim da bi predsednik Levi želeo da me proda, jer za dve ili tri godine neću vredeti kao sad“, kaže sjajni napadač

Parafrazom počivšeg selektora Ilije Petković pred Mundijal u Nemačkoj, Hari Kejn je ostavio širok prostor da sam skroji sudbinu ovog leta. Niti je rekao da napušta Totenhem, niti je kazao da ostaje. Mada, kroz kompetan prvi intervju posle najavljenog kraja saradnje sa klubom iz Londona provejava utisak da broji poslednje dane na Vajt Hart Lejnu i da će se na gostovanju Lesteru u nedelju popodne oprostiti od kluba u kome je izrastao u svetsku zvezdu.

Status reprezentativca odavno je izgradio, bije ga glas i da je jedan od najboljih centarforova današnjice, jedino što vitrina namenjena za pehare prazna. Red bi bio da fudbaler takve klase počne da je popunjava. Gde drugo do u klubovima koji streme ka peharima, pa su se kao glavni kandidati za njegov potpis već pozicionirali Mančester Siti i Mančester junajted, dok iz prikrajka vreba Čelsi.

Izabrane vesti

Još dosta toga mogu da ponudim. Mogle bi bolje brojke da stoje pored mog imena nego što su sad“, iskreno i ambiciozno će Kejn u razgovoru sa Garijem Nevilom sa Skaj sporta.

Zagrevanje pred daleko zanimljivije izjave. Ne pamti se kad je bio ovako rečit, otvoren i direktan kao danas. Precizan kao kad šutira na gol.

Ne plašim se da izgovorim želju: „Hoću da budem najbolji“. Plan mi je da pokušam da dostignem nivo na kome su Ronaldo i Mesi. Krajnji cilj mi je da osvajam trofeje svake godine, a da po sezoni dajem 50, 60 ili 70 golova. Pritisak koji sam sebi namećem je veći nego ko je ikad stavio pred mene. Ne bih voleo da se približim kraju karijere i da žalim za bilo čim. Hoću da budem najbolji“.

Jedan od razloga koji je naveo Kejna da misli na transfer jeste skoro izvesni ostanak bez evropskog fudbala, kao i nejasan plan kad je sturka u pitanju, jer je posle Maurisija Poketina došao Žoze Murinjo, a ni on ništa bitno nije uradio sa Pevcima.

„Nikad nisam rekao da ću ostati u Totenhemu do kraja karijere, kao što nikad nisam rekao ni da ću otići. Ljudi mogu da pričaju „Kejn očajanički želi trofeje, potrebni su mu“, ali meni deluje kao da me čitava karijera tek čeka. Ostalo mi je još sadam ili osam godina karijere, isto koliko sam već odigrao u Premijer ligi. Zbog toga nigde ne žurim, u smislu da sam očajan da nešto moram da uradim“.

Čini se da je najveća želja 27-godišnjeg špica da se takmiči na najvišem nivou. A to je Liga šampiona. Posebno što su ove sezone dva premijerligaška kluba, Mančester Siti i Čelsi stigli do finala.

Hoću da igram najveće utakmice. Gledao sam ove sezone mečeve Lige šampoina i kako engleski predstavnici igraju sjajan fudbal. U takvim duelima hoću i ja da učestvujem. Ovo je trenutak u karijeri kad moram da odredim gde sam i šta sam. Na kraju će sve zavisiti od mene, kako se budem osećao i šta je najbolje za mene kao fudbalera i za moju karijeru“.

E, sad: hoće li ga predsednik Danijel Levi pustiti? Kejnu ugovor važi do 2024. Tržišna cena mu je 120.000.000 evra.

„Prema meni je izvanredan. Svaki put bi me nagrađivao novim ugovorom. Kad mi je bila 21 godina, dao mi je ugovor na četiri, posle toga na pet godina, stalno ga produžavao. Stvarno je bio pošten sve vreme, izgradili smo dobar odnos. Da budem otvoren, nisam siguran kako će naš razgovor teći, ali ne odlučuje Dani Levi o mojoj sudbinu, već ja. Na kraju krajeva, od 16. godine sam u klubu, nadam se da bismo posle svega mogli da iskrenim razgovorom odredimo šta je najbolje za sve“.

Ako prvi čovek kluba bude tvrdoglav kao što zna, možda se ponovi scenario sa Lukom Modrićem i Gertom Bejlom, koji su maltene štrajkovali kako bi izboksovali transfere u Real Madrid. Hari Kejn je toliko zadužio Totenhem da bi jedino pošteno bilo da ga Levi pusti. I – zaradi.

„Mislim da bi Danijel Levi želeo da me proda. Možda razmišlja u stilu: „Ako dobijem 100.000.000 funti za njega, što da ne?“ Znate na šta mislim. Jer, za dve ili tri godine neću vredeti toliko“, realan je Kejn.



tagovi

Danijel LeviHari Kejn

Obaveštavaj me

Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara