Foto: Reuters
Foto: Reuters

Prvi problemi u Italiji: Kjelini upitan za osminu finala

Vreme čitanja: 1min | čet. 17.06.21. | 22:33

Utakmicu trećeg kola grupne faze protiv Velsa će definitivno propustiti

Sve je u prethodnih pet dana Evropskog prvenstva bilo idealno za reprezentaciju Italije. Dve lake, rutinske pobede, obezbeđen prolaz kolo pre kraja, po mišljenju mnogih najlepši fudbal na prvenstvu… Ipak, raspoloženje u taboru Azura pokvarila je informacija da bi iskusni defanzivac Đorđo Kjelini mogao da propusti meč osmine finala.

Štoper Juventusa je na sinoćnjem meču sa Švajcarskom bio primoran da napusti igru u 24. minutu zbog problema sa mišićem, zbog čega je u toku dana u Firenci podvrgnut medicinskim testovima koji su pokazali da povreda nije ozbiljnije prirode.

Izabrane vesti

Ipak, kako se utakmice igraju na svaka četiri dana, italijanski Skaj Sport ističe da Kjelini neće stići da se oporavi za meč treće runde grupne faze protiv Velsa, koja je na programu u nedelju.

Štaviše, pomenuti izvor naglašava da u ovom trenutku nije poznato ni da li će 36-godišnji defanzivac biti spreman za osminu finala. Cilj je, naravno, da se Kjelini oporavi što pre, pa će se njegova situacija pratiti iz dana u dan. Posebno jer je Kjelini u nedavno završenoj sezoni zbog povreda propustio 21 utakmicu Juventusa u svim takmičenjima.

Imaju u taboru italijanske reprezentacije razloga i za osmeh. Marko Verati se u potpunosti oporavio od povrede i danas je odigrao prijateljski meč protiv primavera tima Kremonezea, u kojem je Roberto Mančini podelio minutažu fudbalerima koji nisu dobili priliku protiv Švajcarske.


tagovi

Euro2020fudbalska reprezentacija Italije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara